‘La violència masclista: un problema de totes i tots’
Les diferents administracions i institucions de Tarragona han signat un protocol d’actuació i circuit d’intervenció en situacions de violència de gènere
Aquest és el títol del manifest que s’ha llegit aquest dimarts a la Plaça de les Cols en contra de la violència envers les dones, dins el marc de la celebració del Dia Internacional contra la violència de gènere.
El manifest l’ha llegit una alumna de primer d’ESO i s’ha redactat en nom del Govern de la Generalitat, les Diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona, així com la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.
En el manifest s’ha expressat el condol per les nou víctimes de violència masclista a Catalunya en el que portem d’any. També, s’ha condemnat tota manifestació de violència de gènere ja que suposa un atemptat contra els drets humans, i s’ha manifestat la necessitat de seguir treballant en la prevenció de la problemàtica esmerçant tots els recursos necessaris. De la mateixa manera s’ha encoratjat a totes les dones que pateixen situacions de violència masclista que reclamin els ajuts necessaris i s’ha demanat a la societat, una tolerància zero davant aquests casos.
Per la seva banda, aquest dimarts també s’ha signat un protocol d’actuació i circuit d’intervenció en situacions de violència de gènere. Aquest document serà una eina que ajudi a les administracions i institucions a classificar les competències de les diferents entitats, per tal d’establir canals de comunicació per a treballar conjuntament i de forma coordinada, comptant amb tots els recursos necessaris, davant una situació de violència vers la dona.
A partir de la signatura del protocol, es crearà una comissió permanent de revisió i avaluació per corregir les disfuncions que puguin haver i per millorar les accions que es duguin a terme.
Documentació addicional
Redacció TT - 25/11/2008 - 17:30h
Estudiant
25/11/2008
23:45
Ara mateix llegia a la UOC:
"Els estudiants amb un grau de minusvalidesa mínim del 33%, les víctimes d'actes terroristes i les víctimes de violència de gènere, tenen dret a l'exempció del pagament del cost de l'aep (Avaluació d'estudis previs)..."
N'hi ha per tant?. D'acord que la violència és una xacra de la nostra societat, però arregla algo el que no hagin de pagar una quota com és el Decret 150/2008, de 29 de juliol, de la Generalitat de Catalunya?.
Polítics del collons! (amb perdò pels lectors, però dedicat als polítics). Creieu que heu fet quelcom per la violència evitant el pagament d'una quota?. Per això maneu?. Vergonya us hauria de fer!. Que respongui un polític si us plau.
EnUnlugarDeReus
25/11/2008
22:16
Llamar violencia machista a la agresión entre personas,-sean de sexo que sean-, me parece casi tan detestable como la agresión en si.
La violencia de género es la respuesta de los cobardes, cuando carecen de argumentos y razones. Legar a ese extremo de agresión no se puede justificar con nada.
En opinión es más cuestión de educación, y pasa por el respeto a las personas.
Joan
25/11/2008
21:11
M'agradaria fer una correcció als signants del document que enllaceu aquí, o que els hi poguéssiu fer arribar:
Avui és el "Dia Internacional de la Eliminació de la Violència contra la Dona" com diuen les Nacions Unides (Link: http://www.un.org/depts/dhl/spanish/violence/index.html) i no pas el "Dia Internacional contra la violència envers les dones".
Seguint l'enllaç anterior, podreu visitar la resolució dictada per la ONU el 17 de Desembre de 1.999.
En un tema tant sensible estaria bé que miressin cap a tots els costats abans de pronunciar-se. La violència no és masclista, és violència i prou!. No hi ha dones violentes?, A les presons no hi ha dones violentes que han matat homes?