0 comentaris
10:12
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
275 tarragonines es beneficien d'ajuts per a la inserció laboral
275 tarragonines s’han beneficiat dels ajuts que va oferir el departament de Treball per afavorir la inserció de la dona en el mercat de treball l’any 2007.

La diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Núria Segú, ha explicat que “durant el 2007 es van invertir 4,2 milions d’euros a aquesta finalitat, amb 10 accions concretes al Camp de Tarragona; doncs bé, enguany el departament de Treball invertirà quasi 5 milions d’euros a facilitar i fomentar la presència de les dones en el món del treball.”

Què hi ha al programa de foment de la igualtat social:

* Ajuts a la inserció laboral

* Ajuts a la formació de dones emprenedores

* Facilitats a dones que treballen en sectors ocupats tradicionalment pels homes

* Assessorament a aquelles dones que s’obrin camí en sectors emergents, com ara l’atenció a les persones en temps de lleure, les mediadores socials o les treballadores familiars.

Més de la meitat d’aquests ajuts, que es concreten en l’elaboració d’un itinerari personalitzat cas per cas, han beneficiat a dones que es troben en situació de risc d’exclusió o bé que han patit situacions de violència de gènere.

Pel que fa al quadre de composició general, en els darrers anys, els estudis sociològics posen de relleu que s’ha avançat molt en el terreny de la igualtat entre homes i dones en el món del treball. Malgrat això, encara estem lluny d’una situació d’igualtat real. Per exemple, la taxa d’ocupació de les dones és 20 punts inferior a la dels homes.

En referència als sous les dones han vist com s’incrementava el seu salari fins arribar als 16.200 euros anuals de mitjana. Tot i això els homes cobren, també de mitjana, uns 23.300 euros l’any, és a dir, uns 7.000 euros més de diferència en relació al que cobren les dones.

La diputada del PSC vol destacar l’avenç registrat des del 2004 fins avui, conseqüència del compromís del Govern d’Entesa amb aquesta matèria. De totes formes afegeix que: “Malgrat que les dones hem experimentat un avenç inqüestionable en el terreny laboral, encara queda molt camí per recórrer per redreçar la desigualtat entre homes i dones en el món del treball”
Pili Domínguez - 25/06/2008 - 10:12h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.