L’enderroc de les cases de Primer de Maig de Torreforta segueix , després que dissabte s’haguessin d’aturar les obres pel trencament d’una canonada
  
Dissabte al migdia les màquines que treballaven en l’enderroc de les cases del Primer de Maig, van trencar per error una canonada d’aigua i va deixar sense subministrament as blocs d’habitatges del carrer Tortosa, durant tres hores. Aquest fet va fer que les obres s'aturessin fins aquest dilluns al matí, quan s'ha reprès la feina.

Recordem que el passat dissabte va començar l’enderroc dels edificis de la plaça Primer de Maig de Torreforta, afectats per alumosi. Les obres d’enderroc es van endarrerir perquè FECSA va efectuar la retirada de cables i la substitució d’aquests per una altra instal·lació, que garantirà l’abastiment elèctric de la zona, la setmana passada ja que els hi faltava rebre un permís municipal.Segons ha manifestat avui, la portaveu de l’equip municipal, Begoña Floria, avui s’inicia un procés participatiu per acabar de decidir com ha de ser la plaça, amb una assemblea veïnal que es coordina des de l’àrea de participació ciutadana i que preveu que en aquesta zona s’ubiqui una nova oficina del a Guàrdia Urbana, una oficina d’atenció ciutadana i una de serveis.

Adigsa és l’encarregada del projecte d’enderroc de les cases afectades per aluminosi, que van ser edificades per la desapareguda Obra Sindical del Hogar. L’any 1990 es va detectar el problema i la Generalitat va decidir tirar a terra els cinc blocs afectats, indemnitzant a les 304 famílies i construint dos nous blocs de pisos per reallotjar-les. En total es van construir 198 habitatges.

El primer reallotjament va començar al 1995 i l’últim al juliol del 2006. Durant aquests dos anys no hi ha viscut ningú i els blocs han estat tapiats. La Generalitat va oferir tres solucions pels veïns afectats, en el cas del propietaris que no vivien als blocs se’ls oferia una indemnització. Pels que si hi vivien se’ls oferia o una indemnització en metàl·lic, o un preu més accessible per a les noves vivendes construïdes al solar derruït. Hi va haver cinc propietaris que no van acceptar cap opció i és quan es va recórrer a la via judicial.

El cost total de les obres es calcula en 19,5 milions d’euros.
Pili Domínguez - 25/11/2008 - 12:27h
anonim
25/11/2008
16:32
Ja era hora!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.