Rafel Comes, intendent dels Mossos, nou Cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona
CiU qualifica aquest nomenament com un desgavell més en la gestió de Carles Castillo
  
Rafel Comes Marrasé
Rafel Comes Marrasé de quaranta anys, nascut a Tarragona i actual Intendent Cap de la Divisió Tècnica de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra, serà a partir de l'1 de gener de 2009, el nou Cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Comes rellevarà en aquest càrrec a Enrique Fernández, el qual segons ha explicat el Tinent d'Alcalde de Seguretat Ciutadana Carles Castillo, exercirà la funció de sotscap de la policia Local, Castillo ha afegit que Fernández havia assumit transitòriament la prefectura de la Guàrdia Urbana fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra a la ciutat.

Per al Tinent d'Alcalde aquest nomenament serà el punt de partida d'una nova etapa del cos de seguretat municipal, i “que el seu lligam amb els Mossos ens serà molt adient per la nova situació en què ens trobem, ja que els dos cossos de seguretat hem d'anar mes d'acord i a l'una que mai, i ara és el millor moment”
Aquest canvi en la Guàrdia Urbana, segons també ha manifestat Carlos Castillo, s'ha portat “amb absoluta discreció, amb el coneixement de l'Alcalde, i amb l'objectiu principal que la Guàrdia Urbana millori i continuï sent la policia de referència de la nostra ciutat”.
Per la seva part CiU ha qualificat aquest nomenament com un exemple més del desgavell en la planificació i actuació del Tinent d’Alcalde de Seguretat Ciutadana, qüestionant també que Enrique Fernández fos escollit cap de la Guardia Urbana de forma transitòria.


La Coalició nacionalista ens ha fet arribar el següent comunicat:

El Grup Municipal de Convergència i Unió de l’Ajuntament de Tarragona davant la notícia del nomenament d’un nou cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona vol manifestar el següent:

•El nomenament d’un nou Cap de la Guardia Urbana constitueix un exemple més del desgavell en la planificació i actuació del regidor de l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Tarragona, Sr. Castillo en l’àmbit de la Guàrdia Urbana de la qual és responsable polític directe.

•No ens creiem que el nomenament del Sr. Enrique Fernández Ferreira, fins ara Cap de la Guardia Urbana, fos transitori com s’ha argumentat. La seva presa de possessió es va fer amb tota la transcendència que mereix un nomenament definitiu. Tanmateix, no considerem positiu que un càrrec d’aquestes condicions e importància s’hagi de caracteritzar per la seva transitorietat, si no confiava l’equip de govern en el Sr. Fernández no entenem el perquè del seu nomenament. Volem destacar finalment que aquesta decisió ens sorprèn perquè considerem que el Sr. Enrique Fernández Ferreira té una més que demostrada competència professional.

•Finalment, i reiterant el nostre respecte pel nou cap de la Guardia Urbana i per la seva preparació, considerem que al nomenar-se un cap provinent d’un cos de seguretat independent a la Guardia Urbana, en concret dels Mossos d’Esquadra, el Sr. Ballesteros i el Sr. Castillo demostren que no confien prou en la preparació dels agents de la Guardia Urbana.

•El Grup municipal de CIU considera més adient que la designació del nou cap de la Guardia Urbana hagués recaigut en un dels seus membres, mitjançant una promoció interna, reconeixent la preparació i dedicació dels mateixos. Aquesta designació ha suposat una falta de reconeixement als mèrits i la competència dels membres de la Guardia Urbana de Tarragona.
[/i]
Documentació addicional
Redacció TT - 01/12/2008 - 13:25h
Marc
24/08/2009
20:56
Jo crec que un canvi mai no va malament.
Ocuparà un càrrec molt important i segons ell m'inspira confiança ANIM.

marc
Secreta d'informació
06/12/2008
00:48
De bona tinta, el De Goya marxa de cap de la guàrdia urbana de Barcelona, per a substituir a Xavier Vilaró, que va patir greus lessions durant una càrrega policial dels Mossos a la ad'Espanya.
Caguetes
06/12/2008
00:37
L'Enrique Fernández se'n va de cap de la policia local de Torredembarra. Ocuparà un càrrec de confiança de l'alcalde de CiU
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.