0 comentaris
19:13
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Augmenten els delictes de lesions, contra la llibertat sexual, l’ordenació del territori i els relacionats amb la seguretat del trànsit a la província de Tarragona
Els delictes d’homicidis, robatoris i violència de gènere disminueixen
  
Palau de Justicia de Tarragona
Palau de Justicia de Tarragona
El fiscal en cap de Tarragona,  Xavier Jou, durant la roda de premsa
Aquest dijous el fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, ha presentat en roda de premsa la memòria fiscal 2007 de Tarragona. Les dades més destacades són l’augment dels delictes de lesions, contra la llibertat sexual i els relacionats amb la seguretat del trànsit, “aquest fet es deu a que s’ha produït una major presència de controls policials a les carreteres”, ha manifestat Jou. Han pujat també els delictes contra l’ordenació del territori per la proliferació de construccions il•legals.
Per la seva banda, baixa el número d’ homicidis, de robatoris i de casos de violència de gènere, tot i que en l’últim apartat hi van haver quatre morts de dones, mentre que al 2006 no hi va haver cap víctima.

En termes generals, els índexs de delinqüència més elevats se centren el els partits judicials de Tarragona, Reus i El Vendrell, que suposen el 76% de les diligències prèvies tramitades pels jutjats d’instrucció de la província. Són més reduïts als partits judicials de les Terres de l’Ebre que generen el 16,5 % del total de diligències. Els partits de Falset i Valls van generar l’1,2% i el 5,1% , respectivament, de les diligències registrades. Respecte al número de causes obertes, la província tarragonina se situa la tretzena de tot l’Estat.
Jou ha manifestat també, que s’ha realitzat un esforç important per cobrir els serveis i les guàrdies, tot i haver-se incrementat la plantilla de fiscals fins a 39, amb 4 incorporacions al 2007. El fiscal en cap destaca la manca d’estabilitat de les plantilles davant el volum de feina tant important que hi ha, “a banda de crear noves places, seria bo que hi hagués més estabilitat entre els funcionaris”, ha expressat Jou.

Fins l’abril del 2009 no es decidirà si la Fiscalia emprèn accions legals per la fuita d’Ascó I
Finalment , el fiscal en cap de Tarragona ha donat a conèixer que s’ha demanat una pròrroga de sis mesos al Fiscal General de l'Estat per analitzar i estudiar la documentació referent a l'episodi de fuita de partícules radioactives de la central nuclear d'Ascó I. Tenint en compte que aquests sis mesos són improrrogables, aproximadament a l’abril del 2009 es decidirà les accions legals que pot o no emprendre la Fiscalia per la fuita radioactiva.
Pili Domínguez - 27/11/2008 - 19:13h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.