0 comentaris
17:06
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El president de la Diputació de Tarragona participa en l’obertura del III Congrés de Turisme de Catalunya, a PortAventura
Josep Poblet: “La trajectòria, diversificació i professionalitat del turisme el converteixen en un dels sectors més ben preparats per fer front a la crisi”
  
“El turisme afortunadament no està en crisi, però afronta, sense poder-se’n deslliurar, un context difícil. També és cert que ho fa amb més solidesa i capacitat de reeixir que d’altres sector econòmics”. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha volgut així mostrar la seva confiança en el sector turístic davant l’actual situació d’incertesa per l’evolució de l’economia. Ho ha fet aquest matí, durant l’obertura del III Congrés de Turisme de Catalunya, que se celebra fins demà a PortAventura. Segons Poblet, aquesta solidesa del sector ve donada per la trajectòria, el gruix dels actius, la diversificació, el grau de coneixement de les destinacions, i l’esforç i professionalitat del sector, tant el privat com el públic: “Tot plegat és el motor que ens dóna seguretat i solvència”.

Davant dels prop de 600 assistents al congrés, arribats d’arreu de Catalunya, Josep Poblet ha apostat per continuar treballant “tots junts” en pro del sector turístic, “amb un estat d’ànim constructiu que convidi al treball, a l’esforç i a la superació; ara no hem d’afluixar, és el moment d’estimular la reeixida”. El president de l’ens supracomarcal també ha destacat la importància del congrés com a lloc de “debat i reflexió per canalitzar les inquietuds, generar propostes i donar l’orientació que el sector avui necessita”.

Durant l’acte d’obertura, el president del congrés, Josep Martí, ha destacat l’èxit de participació de la trobada i els continguts de les diverses ponències, que giren a l’entorn de la competitivitat, la innovació, la promoció, la internacionalització i la situació econòmica actual, entre altres aspectes. De la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, ha ressaltat també el fet que el turisme sigui el sector amb un millor comportament davant la crisi actual, la qual cosa ha atribuït a la seva competitivitat i posicionament.

Joan Carles Vilalta, director general de Turisme de la Generalitat, ha manifestat que congressos com aquest “són ara més necessaris que mai”. Vilalta ha destacat que el turisme és un dels primers sector productius del país: aporta entre l’11 i el 12% al PIB i mou 13.500 milions d’euros anualment, a més de contribuir al reequilibri territorial. El director general ha fet èmfasi en la innovació i la formació com a factors clau en el desenvolupament turístic, que contribuirà a fer front a la competència.

Miquel Valls, president del Consell General de Cambres de Catalunya, l’ens organitzador del congrés, ha destacat la necessitat que els sector públic i privat vagin de la mà per tal de fer avançar el sector.

El III Congrés de Turisme de Catalunya té entre els seus col•laboradors la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme de l’ens intercomarcal.
Redacció TT - 27/11/2008 - 17:06h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.