0 comentaris
09:21
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Els farmacèutics de Tarragona ajudaran a deixar de fumar
El Col.legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona organitza la segona edició del curs “Deshabituació tabàquica des de l’oficina de farmàcia”
  
El curs pretén sensibilitzar als professionals de l’Oficina de Farmàcia
com a agents de deshabituació tabàquica i proposar eines i recursos
per dur a terme aquesta tasca.

El 30% de les persones que entren a una farmàcia són fumadores i el
50% d’aquestes vol deixar de fumar.
Des d’aquest dimarts 25 de novembre i fins al dijous 27 d’aquest mes, el Col.legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), amb la col.laboració de Laboratoris Pfizer S.A, organitza el curs “Deshabituació tabàquica des de l’oficina de farmàcia”. El curs “pretén sensibilitzar als professionals de l’Oficina de Farmàcia com a agents de deshabituació tabàquica i proposar les línies de treball a seguir per dur a terme aquesta tasca. Unes línies de treball conjuntament consensuades amb l’Associació de Professionals per a la Prevenció del Tabaquisme al Camp de Tarragona ”, exposa Mª Teresa Garcia, farmacèutica i membre del Grup de Treball sobre el Tabac del COFT.
“Aquest any oferim una segona edició molt més ampliada i actualitzada, adreçada a tots aquells farmacèutics que vulguin ajudar als seus pacients a deixar de fumar”, afegeix Garcia. I és que com manifesta la pròpia farmacèutica, “la farmàcia és el lloc ideal per donar educació de la salut, en aquest cas sobre el tabaquisme i els mecanismes per deixar l’hàbit de fumar. I més encara si tenim en compte que el 30% de les persones que entren a una farmàcia diàriament són fumadores i el 50% d’aquestes vol deixar de fumar”.
Durant el curs, que consisteix en tres sessions de dues hores de duració, experts en
diferents discilplines (psicòlegs, metges, farmacèutics, llevadores, etc.) abordaran diferents aspectes que intervenen en l’hàbit de fumar: aspectes mèdics i farmacològics, aspectos socials i psicològics, avaluació del fumador, el protocol de deshabituació des de la farmàcia, el tabac en l’embaràs i la lactància, etc.
COFT
El Col.legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals. En l’actualitat aglutinen un col.lectiu de set-cents i escaig col.legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució i docència, entre d’altres.
Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica, consell en l’ús correcte dels medicaments, etc.
Redacció TT - 26/11/2008 - 09:21h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.