Salut detecta16 possibles casos de grip porcina a Catalunya, de moment cap a Tarragona
  
El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha detectat un total de setze casos sospitosos de grip porcina en humans a Catalunya, de moment cap a Tarragona.

Els possibles casos corresponen a persones que han iniciat en els darrers dies un quadre respiratori lleu, amb tos, cansament general i febrícula, i que tenen l’antecedent d’haver tornat de Mèxic en la darrera setmana. Tots es troben ingressats hospitalàriament i en observació. El seu quadre clínic és lleu i amb bona evolució. S’han recollit mostres per a les anàlisis microbiològiques que permetin descartar que es tracti de casos de possible grip porcina.

Les persones potencialment afectades romanen ingressades als següents centres hospitalaris: cinc pacients a l’Hospital Clínic de Barcelona, un a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, un a l’Hospital de Campdevànol, un a l’Hospital de Sant Pau, un altre al de Granollers i un a l’Hospital Plató.

Es recorda que les persones que hagin tornat de Mèxic en els darrers 10 dies però que no presentin cap quadre respiratori febril no han de fer res, com tampoc ha de prendre cap precaució específica la resta de la població general resident a Catalunya. En el cas de les persones que tinguin previst viatjar a Mèxic en els propers dies, es recomana seguir les precaucions d’higiene habituals en les situacions de grip, que es poden consultar a les webs del Departament de Salut i del Ministerio de Sanidad y Política Social.

La grip porcina és una malaltia respiratòria dels porcs, causada pel virus de la grip tipus A, que provoca amb freqüència brots de grip entre aquests animals. Encara que, en general, els virus de la grip porcina no infecten els humans, en algunes ocasions s'han presentat casos d'infeccions en persones. Els casos en humans es presenten més sovint en persones que tenen contacte directe amb porcs. Cal recalcar que la transmissió del virus de la grip porcina, com de la resta de virus de la grip, és per via respiratòria (a partir de les secrecions nasals o orals), i que en cap cas es transmet per via digestiva, per la qual es recorda que es pot menjar qualsevol tipus d’aliment que contingui porc o productes derivats del mateix, ja que no comporta cap risc de transmissió de grip porcina.

Les autoritats sanitàries de Catalunya estan en contacte permanent amb el MSYPS per tal d’anar actualitzant les informacions que es vagin produint sobre la situació en estudi als Estats Units i a Mèxic, i per fer el seguiment dels resultats que es puguin presentar i de les noves actuacions que, eventualment, la OMS pugui recomanar.

Per a qualsevol dubte, es pot consultar a Sanitat Respon (902111444), que des del propassat divendres 24 d’abril ha rebut un total de 132 trucades de persones que demanaven informació sobre la grip porcina en humans.
Redacció TT - 27/04/2009 - 18:36h
Tranquis
27/04/2009
23:08
M'acabo de cruspir un porquet al forn i no tinc mal de cap, es possible??
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.