El CERMI adverteix a les CCAA que l'atenció a la dependència no pot fer-se a costa de les polítiques de discapacitat
• Recorda que només una part minoritària de les persones amb discapacitat tenen reconeguda la dependència i, per això, una gran part d'aquest sector no es beneficiarà directament per la Llei de la Dependè
El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) va advertir avui a les comunitats autònomes que l'atenció a les situacions de dependència no pot fer-se sacrificant o relegant les polítiques genèriques de discapacitat.
Les comunitats autònomes han d'accelerar la implantació i desplegament del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència, perquè arribi efectivament als ciutadans, però sense deixar de costat les polítiques públiques de discapacitat, segons un comunicat de la plataforma.
El Cermi recorda que totes les persones en situació de dependència són persones amb discapacitat, però només una part minoritària de les persones amb discapacitat tindran reconeguda administrativament la situació de dependència.
Per tant, són més necessàries que mai les polítiques de discapacitat, perquè gran part d'aquest sector de població no es va veure beneficiat directament per la Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i l’ Atenció a la Dependència.
El sector de la discapacitat veu amb alarma que algunes comunitats autònomes estan concentrant tota la seva atenció política i pressupostària en l'atenció a les situacions de dependència, deixant en un segon pla o rebaixant les polítiques d'igualtat per a totes les persones amb discapacitat.
Per al Cermi, ambdós objectius són plenament compatibles i les comunitats autònomes han d'esforçar-se a promoure equilibradament l'atenció a la dependència i l'autonomia personal, i a la discapacitat.
El CERMI és la plataforma de representació i trobada de les persones amb discapacitat que aglutina a més de 4.000 associacions i entitats, que representen en el seu conjunt als gairebé quatre milions de persones amb discapacitat que hi ha a Espanya. El seu objectiu és aconseguir el reconeixement dels drets i la plena ciutadania en igualtat d'oportunitats d'aquest col•lectiu.
Redacció TT - 16/04/2009 - 10:57h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!