Begoña Floria
Begoña Floria
consellera del PSC a Tarragona
Tarragona més petita, més desigual i més cara


Tarragona ha de ser, en pocs anys, una ciutat més petita, més desigual i més cara. Aquestaés la proposta que impulsa el govern municipal de Tarragona, i especialment ERC i la CUP, com a base del que ha de ser el nou Pla General d’Ordenació Urbana (POUM) que s’està cuinant en aquests moments sense cap mena de debat seriós, ni anàlisi per generar els màxims consensos possibles, ni estratègies per assolir els reptes que té per endavant una ciutat mitjana com la nostra que (fins fa tres anys) tenia vocació de ser una de les capitals de Catalunya.

Un poble gran, on la gent de baixa o mitjana renda visqui a Ponent i uns pocs privilegiats gaudeixin dels millors terrenys de la ciutat, a Llevant. Aquesta és la visió que té l’actual alcalde Pau Ricomà (ERC) i els seus socis de govern, principalment la CUP (de Junts per Tarragona no sabem res), del que ha de ser el futur de Tarragona, una ciutat on els lloguers han pujat un 3% el darrer mes i on les persones joves dels barris que volen un habitatge nou, en un espai més proper al mar, i més digne es veuen expulsats cap a pobles propers.

Només cal veure les dades, el 92% dels creixements previstos per l’actual govern municipal al futur POUM estan a la zona de Ponent, on ja tenim densitats altíssimes. I el 8% restant a Llevant, la zona més residencial. I també s’aposta per reduir els creixements possibles, eliminant els que preveia el POUM del 2013 a les millors zones de la ciutat, més properes al mar i a l’anella verda. Per tant, la proposta és d’una ciutat petita, més propera a un poble gran que a una capital catalana, i més desigual, amb segregació per rendes entre els diferents barris de la ciutat, perquè no tothom pot comprar un xalet i perquè serà difícil construir habitatge social a Llevant amb la previsió actual.

Cal recordar que el POUM de 2013 ha caigut per una sentència (pel recurs de l’empresa CLH), però en cap cas perquè deixés de ser vàlid. Ara, però, el nou govern vol aprofitar el benentès per canviar el model de ciutat i seguir, inexorablement, cap a la pèrdua d’influència i capitalitat que ja hem patit en els darrers tres anys i la decadència en què Tarragona es comença a instal.lar. Els inversos saben que l’Ajuntament actual, no és de fiar. Sense inversió no hi ha riquesa, ni possibilitat de redistribuir-la. I sense habitatge social a Llevant no hi ha igualtat, i continuarem fent créixer Ponent quan el que cal allà són més zones verdes i una gran Horta gran que permeti relligar la zona amb el centre. En qualsevol cas, Tarragona, i la seva gent, perd. Des del PSC Tarragona lluitarem per evitar-ho.
Begoña Floria - 23/03/2022 - 10:26h
Juanjo
15/07/2022
23:29
Confieso que, más de una vez, la Begoña Floria ha sido para mí una fuente de inspiración.
Juanjo
03/07/2022
14:24
https://www.youtube.com/watch?v=9p1e_XD0CC0
Toni
16/04/2022
09:49
No sé quin pla proposa exactament. Vaig veure el que tenia preparat en Jose Luis García a la zona de Llevant i personalment em semblava una salvatjada que provoca una destrossa a una zona que cal conservar pel seu espai natural. És cert el que diu que això farà difícil el creixement de la ciutat però aquest no és l'únic motiu de la seva decadència que comença bastant abans del últims tres anys, fruit de decisions poc encertades moltes en la seva etapa de govern
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.