0 comentaris
11:09
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament planteja congelar els impostos i les taxes municipals excepte la brossa, que s'incrementarà un 28%
  
L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona proposa congelar els impostos de l’IBI, l’impost de vehicles de tracció mecànica i l’IAE. En canvi, planteja modificar la taxa d’escombraries, que s’incrementarà un 28% -és a dir, una mitjana de 2 euros mensuals a la recollida de la brossa domèstica- per l’obligatorietat de donar compliment a la nova Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sols contaminats. Actualment no es cobreix amb la recaptació la totalitat de la despesa.

Aquesta actualització de la taxa de la brossa es deu a tres factors: un és l’obligació d’adaptar-nos a la nova llei de residus que exigeix als ajuntaments a recaptar pel servei que es presta; l’altre és per l’escalada dels preus dels combustibles i, el tercer és perquè l’actual contracte de la brossa està indexat a l’IPC, que és més del 10%.

“Amb la nova adjudicació la revisió del contracte de la brossa estarà lligada a l’estructura de costos on serà revisable segons el salari dels treballadors i el combustible, però no estarà lligada a l’IPC ni a la resta de costos”, explica el conseller d’Economia, Hisenda i Neteja, Jordi Fortuny.

La comissió informativa on es portarà la proposta d’ordenances fiscals és aquest divendres, mentre que el Consell Plenari se celebrarà el 27 d’octubre.

Pagament avançat i fraccionat

També es manté el pagament avançat amb una bonificació del 2,5% pels contribuents que s’acollin. Així mateix, es mantindrà el pagament fraccionat en deu mensualitats la bonificació aplicada als ciutadans que facin efectius el pagament dels tributs de forma avançada, en concret, el mes de febrer.
Redacció TT - 20/10/2022 - 11:09h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.