0 comentaris
11:14
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Tarragona aconsegueix més de 8 MEUR dels fons Next Generation per rehabilitar habitatges
  
Tarragona ha aconseguit 8.179.512,12€ de cara els propers ajuts de rehabilitació d’edificis lligats als fons Next Generation per tal de millorar els edificis en matèria d’eficiència energètica, conservació i reparació. Aquestes subvencions estaran dirigides a les comunitats de propietaris d’edificis d’entorns residencials de rehabilitació programada (ERRP), que son zones que des de l’ajuntament s’han considerat prioritàries per l’estat dels seus edificis.

El conseller de Territori Xavier Puig ha destacat que “aquests ajuts se sumen als més de 40 milions que ha aconseguit la ciutat en la cursa dels Next Generation”. Ha afegit que aquesta ajuda “és una injecció per les comunitats, i que a més esperem que sigui la palanca que permeti millorar la situació d’algunes comunitats degradades, com per exemple els pisos de Campclar que son propietat de la Generalitat”. En aquest sentit, la consellera d’Habitatge Eva Miguel ha posat de manifest que “aquest ajut se suma a les diverses accions que estem duent a terme des de la conselleria destinades a la rehabilitació, per tal d’aconseguir un parc d’habitatge de qualitat”. Miguel també ha explicat que “diversos veïns i veïnes ens van fer arribar la seva intenció de participar en aquesta subvenció, i des de l’ajuntament hem fet de facilitadors”.

La consellera d’Habitatge també ha explicat que “el proper pas, seguint amb la política comunicativa d’Habitatge, és organitzar xerrades als centres cívics dels barris així com amb agents econòmics per explicar aquests ajuts i que d’aquesta manera la informació arribi al màxim de persones possible”.

Aquests més de 8 milions d’euros corresponen a la totalitat de l’import sol.licitat per l’ajuntament i provenen del Programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri que preveu el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. A la ciutat de Tarragona se li han concedit casi la meitat dels recursos assignats a la província (16.940.537,82€) i la resta s’ha repartit entre els municipis de Calafell, La Selva del Camp, l’Arboç, Reus, Tortosa i Ulldecona, amb uns fons assignats que representen el 18% del pressupost disponible per tota Catalunya.

Entorns residencials de rehabilitació programada

Per participar en aquests ajuts, L’Ajuntament de Tarragona havia d’escollir els barris o zones més degradades de la ciutat i/o a més possibilitats de poder optar a les subvencions per les seves característiques constructives. Tenint en compte aquest objectiu i en base a les dades empíriques de l’estudi previ que va elaborar el Col.legi Oficial d’Arquitectes tècnics de Tarragona sobre la situació del parc d’habitatges de Tarragona i la realitat socioeconòmica dels seus barris, es van establir els següents criteris:

• Habitatges plurifamiliars. Més del 90% de la població resideix a un bloc d’habitatges, fet aquest que determina que les accions de millora haurien d’anar encaminades a actuar sobre les edificacions plurifamiliars.

• Construccions entre els anys 1950 i 1980. Els edificis construïts entre 1950 i 1981 son sense cap mena de dubte, els que presenten unes condicions mes deficients i greus carències a l’envoltant tèrmica i les instal.lacions. A més, podrien assolir una gran millora amb inversions relativament importants a diferència dels habitatges anteriors a 1950.

• Barris amb renda inferior al 20% de la renda més alta de la ciutat (Barris de Llevant)

A partir d’aquests criteris s’han definit aquests ERRP:

1. Eixample

2. Barris Marítims

3. Barris Ponent (s’inclou Torreforta, Camp clar, Icomar, Riu Clar, Torreforta, La Granja, El Pilar, Camp Clar, Parc Riu Clar, La Floresta i l’Albada)

4. Sant Pere i Sant Pau

5. Sant Salvador

6. Bonavista

Els edificis de la Part Alta no son susceptibles d’optar a aquests ajuts, ja que estan subjectes a diferents tipus de protecció cultural. Aquest factor condiciona i dificulta molt qualsevol acció a l’envoltant tèrmica de l’edifici.

Propera convocatòria

Un cop s’obri la convocatòria, les comunitats de propietaris podran sol.licitar aquests ajuts que suposaran a partir del 40% del cost de les obres, encara que en determinats casos de vulnerabilitat es pugi arribar a subvencionar el 100% del cost de les obres.

Per poder acollir-se a la convocatòria s’hauran de acomplir determinades característiques constructives i de qualificació energètica dels edificis. No obstant, cada comunitat també podrà acollir-se a la realització d’aquelles obres necessàries de conservació i reparació de danys i patologies, que garanteixin l’habitabilitat, així com les necessàries per millorar la seguretat, accessibilitat, salubritat i protecció contra el soroll.

Encara cal determinar el procés per el qual es tramitarà la convocatòria de les subvencions que hauran de demanar directament les comunitats de propietaris però, en principi, es podrà realitzar telemàticament o a través de l’Oficina Local d’Habitatge situada a carrer Descalços, 11 de Tarragona. Està previst que la convocatòria s’obri abans de finals d’any, moment en el qual es coneixeran els requisits específics i la documentació que hauran de presentar les comunitats de propietaris ubicades en els ERRP que vulguin acollir-se a la subvenció.
Redacció TT - 09/09/2022 - 11:14h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.