0 comentaris
16:06
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament inicia un sistema dinàmic (SDA) per optimitzar els processos de contractació
  
Fotografia d'arxiu deTot Tarragona
Per primera vegada, l’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un sistema dinàmic d’adquisició, que permetrà el subministrament de tot tipus de mobiliari d’oficina que necessiti l’Ajuntament de Tarragona. Des del departament de Contractació, la consellera Elvira Vidal es felicita per la iniciativa ja que "comporta un canvi substancial a l'hora de ser més àgils amb els proveïdors i estalviar recursos en tots els sentits".

El sistema dinàmic de contractació (SDA) és una tècnica de racionalització de la contractació per a l’adquisició d’obres, serveis i subministraments d’ús corrent. Es tracta d’un procés totalment electrònic amb una durada limitada i determinada en els plecs que té dues fases: En la primera, les empreses que compleixen els criteris de selecció s'incorporen al SDA, creant una borsa de proveïdors. En la segona etapa, es realitzen les compres convidant a les empreses admeses en l'etapa anterior a presentar la seva oferta. Així doncs, quan l’Ajuntament hagi de comprar mobiliari demanarà oferta a les empreses que formin part d’aquesta borsa.

Durant el període de vigència del SDA es poden incorporar al sistema noves empreses, sempre que compleixin els criteris de selecció fixats prèviament. Aquesta tècnica permet disposar d'un elevat nombre d'ofertes i, per tant, incrementar la competència.

La Conselleria està analitzant els diferents contractes a fi d’aconseguir mesures de racionalització que permetin major eficiència en la contractació a la vegada que potenciïn la transparència i afavoreixin l’accés a les petites i mitjanes empreses a la contractació, i aquesta es una de les primeres actuacions en aquesta línia. En aquest sentit la consellera Vidal ha explicat que “la idea no és fer una acció puntual, sinó que a poc a poc, i a mida que disposem dels recursos necessaris, anar regularitzant i reorganitzant tots els contractes. El nostre objectiu és arribar a constituir una central de compres, que ens permetria una millor organització”.
Redacció TT - 25/08/2022 - 16:06h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.