La FECASARM celebra la flexibilització de mesures restrictives de la restauració però les considera arbitràries i insuficients
  
Des de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), valoren positivament la flexibilització de les mesures imposades a la restauració i celebren que s'hagi finalment acordat la reobertura, que es el que demanaven en els seus recursos contenciosos-administratius plantejats contra totes les resolucions de tancament dictades per la Generalitat. Malgrat això, consideren que la mesura arriba tard, doncs les activitats no s'haurien d'haver tancat mai del tot, i des del principi ja van qualificar la mesura com d'arbitrària, desproporcionada i d'innecessària. “Ara, quan s'ha produit la reobertura, considerem que l'horari fixat segueix essent insuficient i arbitrari i que tant es podia haver fixat les 17h com les 21:30h com les 23h.

Tal com explica David López, president de la FECASARM "és evident que qui ha redactat aquest pla d'obertura desconeix totalment la realitat del sector de la restauració. Això no és París, aquí la gent comença a sopar a les 21h no a les 18h, per això el mateix horari de París aquí no funciona, més quan no hi ha ni un sol turista. Aquí l'únic horari mig viable ara mateix, es el que està funcionant a Madrid. Per tant instem a la Generalitat a modificar els horaris de tancament, a pactar uns horaris més adequats pactant amb el Govern central una retallada del toc de queda nocturn, fins arribar a poder tancar a la 1h de la matinada especialment els caps de setmana i en tot cas a partir del dia 4 de desembre i a deixar sense efecte urgentment el tancament perimetral de cap de setmana, ja que va en contra de l'esperit del Real Decret del Govern Central que li dona cobertura legal".

La limitació dels aforaments també és arbitrària

Al igual que la limitació horària imposada "a ull", la limitació dels aforaments és igualment arbitrària. Així les coses, no es pot aplicar la mateixa restricció d'aforament a tots els locals de manera indiscriminada ja que l'aforament del local es calcula en funció de les mesures de seguretat o fins i tot en base a criteris urbanístics, quan ara estem parlant estrictament de distància entre taules i de ventilació eficient, pel que considerem que s'hauria de fer una visita tècnica a cada local o bé permetre tantes taules com li sigui possible a cada local en concret sempre i quan garanteixi la distancia de 2 metres entre taules doncs segurament hi haurà locals que podran mantenir un aforament del 70% o del 80% sense posar en risc ni la salut ni la seguretat de les persones però per això cal voluntat política i diàleg”.
Redacció TT - 20/11/2020 - 11:13h
continuarà
22/11/2020
17:07
Jo em pregunto, després del covid-19, quin altre bitxet fabricaran?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.