La CUP vol que l'Ajuntament planti cara a les entitats bancàries
  
A petició de la CUP, el març del 2019 un informe de la Secretaria General de l’Ajuntament concloïa que hi havia entitats bancàries que no havien presentat dades sobre pisos buits requerides des del consistori i que, en base això, aquest les podia sancionar. La consellera Laia Estrada posa sobre la taula que l’informe constatava que hi havia entitats que no havien presentat les dades requerides des de l’Ajuntament i que “en contra d’aquestes es podia incoar un expedient sancionador pel qual la LDH preveu multes d’entre 9.001 i 90.000€”.

Des de llavors la CUP ha mirat d’esbrinar si finalment es va arribar a interposar dites sancions contra aquestes entitats bancàries, sense que hagin obtingut resposta. És per aquest motiu que la CUP traslladarà la pregunta al Ple de divendres, alhora que requerirà conèixer l’import de les sancions i el nom de les entitats bancàries que van ser sancionades.

L’interès de la formació cupaire rau en que l’informe de la Secretaria General concretava que en matèria d’habitatges buits i/o desocupats les possibles infraccions que es poden sancionar són, tant per mantenir la desocupació d’un habitatge, com per la negativa per part de la propietat a subministrar dades a l’Administració. Ara bé, en relació al primer supòsit, les sancions no seran possibles fins que l’Ajuntament impulsi “polítiques de foment de la rehabilitació dels habitatges que estiguin en mal estat per a ésser llogats, mitjançant subvencions directes als propietaris”. Aquest és un dels acords pressupostaris que la CUP critica que el govern de Ricomà es negui a executar.

En aquest sentit, la regidora Estrada argumenta que “ja que no estan fent cap pas per poder sancionar els grans tenidors i bancs per mantenir pisos buits, volem saber si com a mínim el govern d’ERC i ECP està sancionant les entitats bancàries per no facilitar informació sobre aquests pisos”. La CUP també reclama a Ricomà que elabori el cens de pisos buits, “un dels acords d’investidura que, com tota la resta, encara no han complert”.
Redacció TT - 22/10/2020 - 15:40h
el poder del diner dirigeix
23/10/2020
12:41
La Banca mana més que el Tribunal Suprem aquest que tenim.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.