El restaurant Macarrilla de Cambrils estrena decoració i un nou menú 'Macarrilla' que el situen entre els millors de la Costa Daurada
Xavier Martí “Macarrilla”, xef propietari executiu del restaurant Macarrilla, de Cambrils, ens ha presentat el nou Menú “Macarrilla” que pensem el situarà entre els millors de la Costa Daurada.
El primer que sorprèn gratament a l’entrar a l’establiment que van obrir els seus avis l’any 1966, és la nova decoració que incorpora unes singulars cadires procedents del restaurant Aponiente d’Ángel León.
En aquest ambient elegant, exclusiu i agradable, i amb un servei de sala impecable, dirigit per Fabricia Julio, gaudim d’una gastronomia altament creativa, sense oblidar les arrels de la cuina marinera cambrilenca de la Casa. Creacions d’autor a partir d’una matèria prima primera d’alta qualitat, de proximitat i de temporada.
Així, en aquest menú (65,00€) hi trobem una nova línia de cuina amb sabors de Casa però amb presentacions, sabors i textures més actuals; una cuina evolutiva i d’autoria, que inclou tocs de fusió, fruit de la investigació i dels coneixements d’en Xavi apresos en els diferents stages i contactes realitzats amb els millors xefs del país així com en els seus viatges gastronòmics arreu del món.
El Menú Macarrilla comença, recordant a l’avi, amb la barca en la que anava a pescar diàriament, on se serveixen els aperitius: Fals tomàquet de foie i maduixes; Gilda en textures; “Salmorejo” de síndria. Tota una sorpresa després amb Ostra elèctrica amb iogurt, menta i “espirulina”. Un record al passat bimil·lenari del territori amb el sorprenent Garum romà. Continúa amb el Calamar de tardor amb ceba, figues i Gresini. Un bon conjunt de sabors amb la Carbassa en textures amb moll i cogombre de mar. I un altre plats molt singular i interessant, els “Callos mariners” amb pop, xistorra de corbina i calamar.
I el plats estrella del Menú, la Galta de vedella amb gamba vermella i bolets i, per acabar, la delícia de la Falsa poma de fruita de la passió i préssec. Petits fours amb el cafè.
Tot plegat maridat amb vins Can Sumoi -xarel.lo Penedés, 45%moscatel 35% Parellada. Domäne wachau rieslibg smaragd terrassen, 100% riesling. Les brugueres 1997 D.O priorat, 100% garnacha blanca. Lola bell D.O. Terra Alta, 100% garnacha peluda. I Emilio Moro D.O Ribeira del Duero
100% tempranillo (tinto fino).
El restaurant ofereix també el Menú Maca, per 35,00€; el Menú +Macarrilla per 120,00€, a més d’un menú diari per 24,50€. El preu mitjà d’un àpat es situa entre els 50,00/80,00€.
A destacar també el ampli celller amb un centenar de referències de vins, caves, champagnes amb alma per acompanyar les propostes gastronòmiques més especials.
Carrer Barques, 14. (43850). Tel.: 977 36 08 14 i 610 75 28 60. Tanca dilluns tot el dia i diumenge nit. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat, terrassa i Menjadors privats al primer pis. Correu electrònic: restaurante@casamacarrilla1966.com Web: www.casamacarrilla1966.com
Fèlix Llovell - 26/09/2021 - 09:23h