0 comentaris
12:45
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Els nostres monstres envaeixen Tarragona de la mà de la 11a edició del cicle La ciutat a cau d'orella
  
Fotografia: Tjerk van der Meulen
Del 3 de novembre a l’1 de desembre, Tarragona celebra la 11a edició del cicle la ciutat a cau d’orella, dedicat enguany als ‘nostres monstres’. Un any més, aquest cicle de llegendes i oralitat està organitzat per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona (Generalitat de Catalunya), l’Arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres de Tarragona, i enguany s’hi suma la conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona amb la seva implicació directa des del Centre Cultural Antic Ajuntament i la Biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta.

Justament per donar visibilitat a aquest treball coordinat, aquest matí el Centre Cultural Antic Ajuntament ha acollit la presentació d’aquesta nova edició, que ha anat a càrrec de les diferents parts implicades. La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha introduït la presentació i ha destacat “l’Exemple clar de programa resultat de la suma d’esforços entre administració i entitats ciutadanes. El cicle és resultat del treball transversal entre molts departaments de la casa i la vinculació de tots els serveis i recursos amb què compta Tarragona en l’àmbit de la cultura, el lleure educatiu i les lletres”, ha dit Ramos.

Per la seva banda, el conseller García ha destacat la importància d’aquest cicle, “un cicle transversal que compta cada cop amb més còmplices que hi sumen propostes. Un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la Tarragona de tots i totes, la que construïm amb el nostre dia a dia”.

García ha explicat que al llarg d’aquesta 11a edició, “parlarem dels nostres monstres: dels que ens resulten familiars perquè n’hem sentit a parlar, dels que formen part del nostre folklore i dels què habiten dins nostre i ens fan encara més por”.

La 11a edició de La ciutat a cau d’orella aplega un total de 8 activitats (presencials i en línia) entre tallers, xerrades, enigmes nocturns, espectacles i concerts. Amb una mitjana de 10 a 25 places per activitat, totes elles amb entrada lliure. Les activitats van adreçades a joves i adults de 12 a 35 anys així com algunes d’elles també estan obertes a tots els públics.

Les activitats de la 11a edició

El cicle començarà el dia 3 de novembre al Centre Cultural Antic Ajuntament amb l’activitat TARRORÍFIC, un viatge al món de la mort, el terror i la por a través de la cultura organitzat per Argos Tarragona de la mà de Tarragona cultura. En la nova programació s’oferiran espectacles Literaris dedicats d'una banda a les Llegendes de Tarragona, i d'una altra a Frankenstein i la vida de la seva autora Mary Shelley.

També, el 29 de novembre al Centre Cultural Antic Ajuntament, l’Agus Farré i la Mònica Torra ens endinsaran en un veritable combat de Monstres. Narrativa i contes a cau d’orella per conèixer de primera mà els éssers fantàstics de la mitologia dels Països Catalans.

La Biblioteca Pública acollirà el 14 de novembre l’activitat Monstres i altres éssers fantàstics a la Biblioteca. Jocs de rol i de taula a càrrec de l’ Associació lúdica i cultural Club Diògenes Tarragona.
El 30 de novembre, Emili Samper oferirà una sessió especial del club de lectura virtual de còmics de la Biblioteca Pública de Tarragona a través de l’aplicació Tellfy i amb la lectura del còmic FRANKENSTEIN ¡ESTÁ VIVO! disponible a Biblio Digital o en paper.

També la Biblioteca Pepita Ferrer ofereix, de l’11 de novembre al 3 de desembre, la Bibliomonstres, convidant als usuaris a endinsar-se en la literatura fantàstica i descobrir els monstres més terribles que hi ha amagats.

Auriga Serveis Educatius i Culturals s’endinsarà en la Torre Forta per oferir l’escaperoom: el portal de la Torreforta, amb la col3laboració de l’Institut Municipal de Serveis Socials.

L’Escola de lletres presentarà el 18 de novembre a l’Espai Jove Kesse un taller d’escriptura creativa a càrrec d’Ingrid Ventura ple de contrastos on els participants descobriran aquells monstres que ens han acompanyat al llarg de la història i aquells que habiten dins nostre.

Finalment, l’Espai Jove Kesse acollirà l’1 de desembre la primera edició del KOL•LAB, un marc de treball i exhibició basat en la col·laboració i la creació participativa. Un micròfon obert, un espai d’experimentació i punt de trobada per a persones joves creadores de l’escena musical urbana local. Aquesta primera edició comptarà amb Labi L., Ari Guada, Treb Dogg, Mr Jonte i els participants del Taller de Rap realitzat durant els mesos d’octubre-novembre al Centre Cultural Antic Ajuntament a càrrec de B. Barri i que han treballat la temàtica “els nostres monstres”.

El cicle la ciutat a cau d’orella ha estat distingit amb el segell de bona pràctica en polítiques de joventut per l’associació catalana de professionals en polítiques de joventut.
Redacció TT - 18/10/2023 - 12:45h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.