0 comentaris
11:18
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Festival SCAN celebra deu edicions reflexionant al voltant de la temàtica 'Traces'
  
Del 13 d’octubre al 26 de febrer de 2024, el Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona celebra les seves deu edicions amb l’objectiu, com sempre, de cercar un equilibri entre la creativitat, la participació de la ciutadania i la reflexió i el qüestionament del fet fotogràfic.

A la roda de premsa celebrada al Jardí de Casa Canals i que ha comptat amb la presència del director general de promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives; el diputat de la Diputació de Tarragona, Josep Baiges; el director de Comunicació i Port i Ciutat de Port de Tarragona, Xavier Fähndrich; el director del Festival SCAN i la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos; s'ha evidenciat d'una banda el compromís de totes les administracions i d'altra, "l'alt nivell i el bon estat de salut del Festival" segons ha apuntat la consellera. Ramos també ha destacat, en la seva intervenció "la importància de la fotografia com un element característic de la nostra civilització", com diu el nom del Festival, Traces, "és una disciplina artística que alhora fa d'empremta a la història, deixa rastre del que ens passa i fins i tot ens permet experimentar en les noves tecnologies".

Un any més, el certamen de fotografia ha bastit un programa de qualitat, transversal i inclusiu, amb més de quaranta activitats i una norantena de professionals i artistes aixoplugats sota un únic motiu conductor: traces, entenent la fotografia com el registre fefaent que és i, alhora, amb la voluntat de fer un homenatge a la ciutat de Tarragona i el seu mar, compiladors de cultures diverses que al llarg dels temps han deixat les seves petjades per configurar les societats en què vivim.

Enguany, el festival vol fer un pas més i portar l’SCAN Tarragona fins a l’univers transmèdia, a través de nous canals, i amb els consolidats de la passada edició, seguint amb l’objectiu d’acostar la fotografia a diversos públics.

En primer lloc, amb el comissariat d’Alexandra Laudo, s’enregistrarà el pòdcast Òcul, un espai del festival pensat específicament per aprofundir en el mitjà fotogràfic i la cultura audiovisual que compta amb la col·laboració de Tarragona Ràdio. En el primer episodi hi intervindran Joan Fontcuberta i María Santoyo.

Una altra de les novetats és la Primera Residència de Creació i Investigació al Centre d’Imatges de Tarragona/L’Arxiu (CIT), que vol estimular la recerca en el patrimoni arxivístic, on Cris Bartual i Jorge Alamar han estat els artistes seleccionats amb el projecte “1984”, així com Tatiana Donoso amb “Per tornar només tinc la tendresa”. Del 23 al 27 d’octubre de 2023, aquests fotògrafs podran treballar amb els arxius fotogràfics i audiovisuals que configuren el fons documental del CIT/L’Arxiu en els espais de treball del mateix Arxiu i amb la col·laboració dels seus professionals.

A més, per arrodonir la celebració dels deu anys, es presentarà la publicació BLOC amb l’objectiu d’excitar la mirada subjectiva dels fotògrafs sobre la història local; enguany amb el número 1 Epigrafies: del passat al present, que es presentarà al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona el dia 17 de desembre.
Redacció TT - 07/10/2023 - 11:18h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.