"Hola, hola, hola. Volem una escola nova"
L'AMPA Olga Xirinacs reclama un nou centre escolar
  
70 escolars i famílies de P3, P4, P5 i primària de l’escola Olga Xirinacs s’han concentrat aquest divendres a la Plaça de la Font per protestar, sota el càntic: “Hola, hola, hola. Volem una escola nova”, que porten 4 anys reclamant un nou centre a l'avinguda Països Catalans, per a que els seus estudiants puguin gaudir d’una sèrie d’equipaments dignes: pistes esportives, sala d’ordinadors, gimnàs i biblioteca, entre d’altres.

La nova instal•lació estava prevista per aquest curs escolar, però a hores d’ara el terreny de l’Ajuntament encara no està cedit al Departament d’Educació, que és el responsable –després d’un acord de govern- d’encarregar-se d’edificar-lo.

Alhora, amb l’actual crisi econòmica i els canvis polítics, que es preveuen, l’AMPA de l’escola Olga Xirinacs té por que el procés s’alenteixi, i no disposi del nou centre fins dintre de dos cursos.

Malgrat que el consistori tarragoní va garantir a l’Associació de pares que l’escola s’aprovaria, entre l’octubre-desembre de l’any passat en el plenari, per tal d’iniciar la cessió dels terrenys, la situació continua igual.

El pròxim dimecres 13 d’abril, l’AMPA es reunirà amb el conseller d’Educació, Joan Sanahujes, i així continuar amb el contacte establert cada 15 dies, i sembla que, finalment, se’ls donarà una data definitiva, després de 4 promeses incomplertes.

Joan Sanahujes, per la seva banda, ha admès que el centre duu 4 anys vivint en aquest estat de provisionalitat i que dintre de tres setmanes el procés de cessió dels terrenys a la Generalitat estarà conclòs. “ És cert que ha estat un procés llarg, en el sentit que els alumnes no han tingut els ajuts que ha de reunir un centre escolar, però també és cert que de cara al curs vinent es proporcionarà una solució, perquè tenim una administració garantista” ha explicat Sanahujes.

El conseller d’Educació ha confessat que no hi ha cap mena de problema amb els terrenys. Es tracta d’un intercanvi entre l’Ajuntament i Incasòl. “Nosaltres hem cedit un terreny a la Floresta perquè Incasòl edifiqui pisos, mentre que nosaltres ens hem quedat una part d’aquest terreny de la Floresta per fer-hi un col•legi nou. Per tant l’escola Olga Xirinacs i l’escola de la Floresta van dins del mateix pack”, ha dit.

Ana Isabel Gonález, presidenta de l’AMPA escola Olga Xirinacs, ha afirmat que no volen que els donin una nova data, sinó que volen que actuïn ja. “No podem creure més dates, així que ens anirem manifestant i concentrant i anirem repetint les protestes, perquè es posin les piles. Porten 4 any per cedir els terrenys”, ha postil•lat González.

El col•lectiu de pares i mares també ha mantingut reunions amb la consellera d’Educació de la Generalitat, Mª Àngels González, i amb el delegat del Govern, Quim Nin, que volen traslladar l’escola de zona de cara al curs vinent, i reubicar-la al CEIP Tarragona. “Hi ha pares que portaven als seus fills caminant, i ara els obliguen a agafar el cotxe”, ha assegurat la presidenta de l’AMPA.

A més a més, aquest trasllat comporta la reducció de dos a una línia, ja que el centre no posseeix inscripcions per omplir. Des de l’AMPA a no entenen la decisió, quan tant la conselleria d’Educació de la Generalitat com la Delegació del Govern es plantegen la possibilitat de crear una altra escola a la zona dels Països Catalans.

Ara mateix, l’escola Olga Xirinacs es troba sotmesa a una incertesa. Per una banda, “els pares es preguntaran perquè han d’inscriure als seus fills a l’Olga Xirinacs si pot ser que marxi, i els de la nostra zona pensaran perquè inscriure’ls si pot ser que mai vinguin”, ha manifestat Ana Isabel González. I afegeix: “Ens acabaran matant. Si no fem alguna cosa, la ciutat de Tarragona perdrà una escola".

Des de l’AMPA demanen que l’Ajuntament avanci els diners per construir l’escola i posteriorment, la Generalitat ja els els pagarà, per tal de no formular més excuses. Però, Sanhujes ha expressat que és la Generalitat qui construeix els centres. “A no ser que la Generalitat anunciés que no pot fer front a la creació del centre, no li correspon a l’Ajuntament fer cap pas”, ha afirmat el conseller. “Tot són hipòtesis i elucubracions”, ha postil•lat.

L’escola Olga Xirinacs, així mateix, emprendrà altres iniciatives com assistir a la bicicletada popular d’aquest cap de setmana, tot lluint les seves samarretes. “Amb l’objectiu que tinguin en compte que existim”, ha declarat González.
Christel Torres - 08/04/2011 - 12:42h
Veina de l'Arrabassada
12/04/2011
15:01
Indignant es prioritzar la remodelació d'un parc davant les mancances de la escola de l'Arrabassada...indignant que el Sr. Alcalde cancel·li a ultima hora 2 reunions amb la escola de l'Arrabassada i no per presentar un parc...la majoria de les famílies de la zona Llevant portem els nostres fills a la escola de l'Arrabassada i com a tal Sr. Alcalde és la nostra prioritat, no un parc. s'ha equivocat. Sr. Carles, el proyecto de las Dominicas no se ha cancelado ni mucho menos, ya veremos que priorizan escuela pública o concertada. Temps al temps...
Jordi
09/04/2011
10:21
El més trist de tot plegat és que hem de muntar aquest circ per demanar el que ens correspon per llei i el que ens varen prometre ja fa quatre anys.

1 centre 9 j@
VEI DE LLEVANT
09/04/2011
09:48
no os degeis engamar mas con el Sr. Sanahujes ,
exigir hablar con el Alcalde
A los padres de llevant del colegio del Miracle paso se todo y el ALCANDE ESCONDIDO
Sr. Sanahujes
DONEDE ESTAVAS ESCONDIDO DENTRO DEL AYUNTAMIENTO
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.