Aconseguir un “by-pass” en les línies de llarg i mitjà recorregut de Renfe, una de les principals conclusions del I Fòrum 'Tarragona Oberta'
Alejandro Fernández, portaveu del grup municipal del PP: 'El Fòrum ha nascut amb vocació de continuïtat i el plantegem com una eina fonamental per construir la nostra alternativa per a la ciutat'
  
Èxit de participació en el I Fòrum “Tarragona Oberta” organitzat pel Grup Municipal del Partit Popular i que es va celebrar durant tot el matí del dissabte al Consell Comarcal del Tarragonès. Segons ha explicat el portaveu del grup municipal, Alejandro Fernández, en la cloenda de la jornada “Aquest fòrum ha servit per parlar del futur de la ciutat de Tarragona. En front la política de l’actual govern de la ciutat, basada en parlar del passat, en una manca de rigor i seriositat a l’hora de gestionar els temes i en una tendència clara a una creixent frivolitat per part de l’alcalde Ballesteros, aquest fòrum ha servit perquè diversos representants de la societat civil tarragonina hagin pogut expressar els problemes que veuen a la ciutat i les seves propostes per millorar. Aquesta és la nostra filosofia de treball: construir una alternativa per a la ciutat i amb aquest objectiu volem comptar amb el màxim nombre d’opinions, de veus i d’idees”

El futur del tren a Tarragona

El Fòrum s’ha articulat entorn a tres taules rodones. La primera, moderada pel regidor José Luís Martín, ha comptat amb la participació de Joan Miquel Carrillo, enginyer de camins, Joan Romeu, de l’Associació de Promotors de Tarragona i de Xavier Climent, en representació de la Cambra de Comerç de la ciutat. Ha servit per parlar del present i futur del tren a la ciutat i entre les conclusions de la taula, destaquen l’opinió generalitzada que Tarragona no pot ser final de recorregut sinó que cal la força i les iniciatives necessàries perquè la ciutat sigui un “by-pass” de les línies de llarg recorregut i de mitja distància, que cal que la ciutat reivindiqui que l’intercanviador d'ample ferroviari es desplaci fins al sud i que cal una major planificació estratègica i de futur perque la ciutat no quedi desplaçada i aïllada de les grans infraestructures ferroviaries pendents d’executar al Camp, com ja ha passat amb l’estació de l’AVE a Perafort.

Com afrontar la crisi des del govern municipal
La segona taula rodona, moderada pel regidor Jordi Roca, en la qual hi ha participat Victòria Fabregat, en representació d’UGT, Joaquim Sendra de PIMEC-SEFES, Narcís Ortega de la CEPTA i Mariano Herráiz, del Col.legi d’economistes ha servit per analitzar què poden fer els governs municipals per afrontar la crisi econòmica que estem patint. Com a conclusions de les ponències destaquen la necessitat que les sol•lucions que proposen els ajuntaments vagin sobretot dirigides als agents que creen feina i a fomentar el consum, que les administracions accelerin els pagaments a les empreses i proveïdors, un objectiu que tot i que s’ha anunciat, no s’està complint, que s’utilitzin de forma més eficaç els fons públics, que la innovació no s’exigeixi només per a les empreses sinó que l’apliquin també les administracions (no només cal innovar tecnològicament en els mecanismes de recaptació de multes i tributs) o la necessitat de fer una reflexió generalitzada de cara al futur per tal de no “estirar més el braç que la màniga” com s’ha fet durant els darrers anys coincidint amb una major bonança econòmica.

Projectem Tarragona
Finalment, en la tercera taula, moderada per la regidora Judith Heras, hi han participat Nei Torrell, coordinador de l’Associació Cultural Anima’t, Rafel Gabriel, president de la Reial Societat Arqueològica de Tarragona, Eduard Mañas, de la Federació de Botiguers de Tarragona i Rosabel Rollán, del Comitè de l’Associació d’Hostaleria. Entre les conclusions del debat s’ha fet palesa una decepció generalitzada dels participants en àmbits com la gestió comercial, cultural i turística de l’actual govern municipal.

Entre les opinions expressades en aquest darrer debat destaca la necessitat de buscar noves fórmules per potenciar el comerç local, cal que es reactivi i s’estimuli la societat civil tarragonina i que se li doni més protagonisme en el desenvolupament de les iniciatives culturals, calen millorar els equipaments culturals públics i la seva gestió, manca un pla especial de protecció de patrimoni, una major implicació de l’administració en recolzar el sector dels serveis i és necessària més valentia i inversions serioses i reals en el manteniment i millora del patrimoni històric i artístic tarragoní.

L’acte ha comptat amb una setantena de persones que han destacat el format de la jornada per que els ha permès poder fer preguntes als ponents i expressar les seves opinions i queixes. Així mateix, els participants en les taules han afirmat que a Tarragona manquen iniciatives d’aquest tipus, que permetin a la societat civil expressar la seva opinió cosa que, han conclòs, és molt difícil amb un govern com l’actual que no escolta els ciutadans ni compta amb ells alhora de prendre decisions.
Redacció TT - 07/03/2009 - 17:04h
Roger
08/03/2009
21:26
Cal que es facin a la ciutat més sovint iniciatives com aquesta. Cal despertar aquesta ciutat que dia rera dia es va quedant a la cua de Catalunya, i va en crescent el seu alt grau de provincianisme.
Comentari eliminat
08/03/2009
16:30
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Juan de la Sierra
08/03/2009
13:25
C
Economiza las aaaaaaes y cierra la boca, 1963, que pueden entrar moscas.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.