0 comentaris
19:19
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
A partir d'aquest dimecres Tarragona serà la seu del VII Congrés Nacional de Dret Ambiental
El Congrés tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona del 22 al 24 d’abril
  
“El Dret Ambiental davant del canvi climàtic” serà l’eix central del VII Congrés Nacional de Dret Ambiental que tindrà lloc la propera setmana, concretament els dies 22, 23 i 24 d’abril, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. La Asociación de Derecho Ambiental Espanyol (ADAME), que aquest any celebra el seu vintè aniversari, organitza aquest prestigiós Congrés amb la col•laboració del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (Cedat). Està previst que aquesta trobada aplegui un destacat i extenssíssim cartell d’experts i personalitats que representen el món de l’advocacia, la universitat, la justícia i les institucions.

El Congrés tindrà com a fil conductor el repte que el canvi climàtic significa per al nostre planeta i el paper que al dret li correspon en l’articulació de respostes adequades per a la prevenció, la reducció dels impactes i la mitigació dels seus efectes. A més, s’abordaran les principals novetats sectorials que s’han produït en els darrers dos anys en un total de quatre conferències plenàries i onze taules de treball, amb la participació d’un total de quaranta-cinc ponents amb especial atenció al control de l’Administració Ambiental, la responsabilitat Mediambiental i la relació existent entre els drets humans i la protecció del nostre medi ambient.

Entre els participants, cal destacar la presència de Teresa Ribera, Secretària d’Estat de Canvi Climàtic del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, el president de la Sala de lo Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Emilio Berlanga, així com de Juan Verde, president de The Climate Project Spain i membre de l’equip d’Al Gore.

El programa


Les conferències s’iniciaran el dia 22 quan durant al llarg de tota la jornada es tractaran aspectes com el paper d’Espanya davant el canvi climàtic, els reptes que suposa aquest per a la humanitat, els aspectes referents al dret mediambiental, les noves perspectives de responsabilitat penal mediambiental, la externalització dels instruments de control mediambiental, la planificació i gestió dels recursos hídrics o aspectes referents a la contaminació acústica i lumínica.

Ja el dijous 23 es tractaran aspectes com el control judicial de l’Administració Ambiental, el paper del defensor del poble i la protecció del medi ambient, la Llei i reglament de Responsabilitat Mediambiental, la situació actual de la legislació de residus, la protecció de les espècies, aspectes referents a medi ambient i urbanisme i les noves formes de participació pública. Ja per acabar, destacar especialment que el divendres 24 es parlarà d’aspectes referents als drets humans i al medi ambient. En aquesta taula hi participaran entre altres Antoni Pigrau, Philippe Texier, Fernando Mariño, Leonardo Crippa i Enrique Alonso.

A les 12,30h tindrà lloc la cloenda a càrrec de Ramon Martín Mateo, president de l’ADAME, catedràtic emèrit per la Universitat d’Alacant. Aquest ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Medi Ambient (1992), el Premi Rei Jaume I 2000 de Protecció del Medi Ambient i el Premi de l’Energia del Club Espanyol de l’Energia (2005).

Les inscripcions


Destacar que el Congrés compta amb la presidència d’honor de S.S.A.A.R.R Els Prínceps d’Astúries i un nodrit comitè d’honor entre els quals destaquem Elena Espinosa, Ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí o José Montilla, President de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta és la setena edició d’aquesta trobada del més alt nivell acadèmic i professional que reuneix a un gran número d’assistents. Les temàtiques han sigut molt diverses i s’han tractat al llarg d’aquests anys tots els aspectes més rellevants d’aquesta cada cop més important branca del dret. Les altres edicions han tingut lloc en diferents regions de la geografia espanyola, tals com Sevilla, València, Barcelona, Santiago de Compostel•la, Pamplona, etc. i en aquesta edició s’ha decidit apostar per la ciutat de Tarragona.

La jornada està dirigida i és oberta a tots els professionals vinculats al món de l’advocacia, la justícia, la docència, el medi ambient i, en concret, als estudiants . Les inscripcions es poden formalitzar per mail a l’adreça adame@derechoambiental.org o per telèfon al 96 322 38 10. A la pàgina web www.derechoambiental.net/congreso7 es pot trobar més informació sobre el Congrés.
Documentació addicional
Redacció TT - 21/04/2009 - 19:19h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.