Sopar dels Gourmets de Tarragona al Molí dels Avis, de l’Ametlla de Mar
Els Gourmets de Tarragona han visitat, en el sopar del mes d’octubre, el restaurant El Molí dels Avis, de l’Ametlla de Mar, tenint com a invitat d’honor a l’alcalde del municipi, Andreu Martí, que va parlar de les excel•lències turístiques d’aquest municipi molt lligat a la gastronomia, com ho proven les jornades de l’arrossejat que ja porten 25 edicions.
Abans del sopar, el Josep Margalef i la seva dona, Joana, responsables de l’establiment, van presentar en un expositor els plats que s’oferirien en aquest àpat.
Seguidament els gourmets van poder conèixer i gaudir de la cuina mediterrània de la Cala elaborada amb moltíssima mestria per en Josep que per aquesta singular ocasió, va oferir un menú degustació certament exquisit. Iniciat amb uns deliciosos aperitius, amb ostra del Delta en tempura, cullereta de tàrtar de tonyina roja Balfegó, mini entrepà de tonyina roja Balfegó sense pa farcit de vieira. Com entrant, llagostins de la Cala sobre llit de sal; tot això acompanyat de vi Ginesta blanc 2009, dels Cellers Pares Baltà, i de la DO Penedès.
De plat principal, suquet de peix de la Cala, llagostí, escamarlà, rap i cloïsses del Delta, amb una base de patata i fumet de peix; regat amb vi Les Sorts blanc, 2008, DO Montsant (fet amb garnatxa blanca de 80 anys d’antiguitat).
I, finalment, de postres, negre i blanc: brownie de xocolata amb mel i mató de l’Ametlla de Mar, maridat amb cava Oriol Rosell brut nature, DO Penedés. I amb el cafè, mini pastissets de Ca la Neus, una elaboració artesanal de Pa de Ca’l Antonet.
Rafel Pino, director comercial de Celler Masroig, que va portar els vins i cava que es van degustar durant el sopar, els va comentar abans del tast, explicant les seves característiques, varietats de raïms utilitzades i les singularitats dels cellers elaboradors.
Acabat el sopar, va ser l’invitat d’honor qui va lliurar al Josep i la Joana, el diploma del Gourmets de Tarragona que acredita el seu pas per aquest establiment.
Finalment va ser passat per un monitor gran de TV un interessant DVD de l’empresa local Balfegó sobre la pesca de la tonyina roja a la costa de l’Ametlla de Mar.
De record, el restaurant va donar a cada comensal en marxar una bossa amb amplia informació de la tonyina roja Balfegó i una botelleta d’oli. A destacar també el disseny de la minuta del sopar, amb una caràtula nocturna de La Cala i en contraportada la frase del Josep Margalet: “per mi cuinar és el respecte al producte i els seus orígens, sense canviar la identitat dels mateixos.”
Direcció: Andreu Llambrich, 74 (zona de vianants) (43860) Tel. i Fax: 977 45 64 04. Horari: de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tanca dimecres i novembre. Targetes de crèdit: Mas- ter Card i Visa. Serveis: Aire condicionat. Permet fumar. Menjador per a 30 comensals. Correu electrònic: restaurantmolidelsavis@hotmail.com. Web: www.elmolidelsavis.com.
Fèlix Llovell - 21/10/2010 - 11:11h