0 comentaris
19:17
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La campanya “NitsQ. Festa i descans Qnviuen” torna a sortir al carrer el dissabte 25 d’abril
Lemmon Produccions i Aerodance organitzen la Rua del Silenci que anirà de la Plaça de la Font fins al Carrer Rebolledo
Aquest dissabte 25 d’abril tindrà lloc la segona actuació al carrer de la campanya “NitsQ a Tarragona. Festa i descans Qnvuien” a càrrec de Lemmon Produccions i el grup de dansa Aerodance. La campanya que es va iniciar a finals de l’any passat vol promoure la convivència entre el descans veïnal i l'oci nocturn a la ciutat. L’objectiu és conscienciar a les diferents parts implicades per a poder gaudir del dret a tenir d’un temps de lleure de qualitat i segur (sense desplaçaments), tot respectant el dret de poder gaudir d’un descans i d’una ciutat sense aldarulls nocturns.

El dissabte a la nit el grup de teatre de la ciutat Lemon Produccions, conjuntament amb el grup de dansa Aerodance realitzaran una intervenció-performance que recorrerà els punts de la ciutat on es localitza l’oci nocturn. En aquestes intervencions, tot jugant amb el tarannà lúdic que propicia l’ambient es pretén transmetre missatges que afavoreixin la convivència. Tal i com es va fer a la primera actuació que va tenir lloc el dia 12 de desembre del 2008, es farà difusió i distribució del material específic de la campanya: cartells, postals, samarretes i xapes. Es distribuiran pels diferents punts de la ciutat i en diferents espais: locals d’oci nocturn, entitats juvenils, universitat, centres cívics, biblioteques, etc. En aquella ocasió es van distribuir més de 1.700 postals-free al públic que passava pel carrer en el moment de l’actuació.

La tercera actuació està prevista pel mes de juliol, després de la qual es passarà una enquesta qualitativa a ciutadans representants de diferents col·lectius per tal d’avaluar l’impacte de la campanya. Aquesta avaluació la farà el departament d’Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili.


NitsQ. Nits de qualitat

La campanya Festa i Descans Qnviuen surt d’una iniciativa de les Conselleries de Salut, Joventut i Seguretat Ciutadana que ara fa una any van impulsar un procés participatiu que inclou totes els col·lectius i entitats involucrades en el sector de l'oci nocturn de la ciutat amb l'objectiu de treballar de manera conjunta per a un entorn més segur, saludable i de qualitat per a tothom. El primer resultat d'aquesta taula participativa va ser la creació de la Plataforma Nits de Qualitat (NITS Q) integrada per tècnics de l'ajuntament, representants de les entitats H2O, Som.Nit de la Creu Roja i de la URV, voluntaris i associacións juvenils de teatre com BoiKot.teatre, Lemmon produccions i Aerodance, membres de la Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra i propietaris dels locals d'oci de la ciutat Totem de Mar, Malecon, Discoteca Totem, El Cau, La Vaqueria i Soho.

Al llarg d’aquest any de reunions, s’han afegit altres membres interessats en l’oci nocturn de qualitat com ara representants d’associacions de veïns de la Part Alta, representants de l’associació de músics de Tarragona, la cap de Serveis de Jocs i Espectacles del Departament d’Interior de la Generalitat, una metgessa representant del servei d’urgències del Hospital Joan XXIII. Està previst que, en breu, també hi participin metges del servei d’urgències de l’Hospital de Santa Tecla.

En aquests mesos de treball la plataforma ha realitzat 13 reunions i s’ha consolidat com un nou espai de reflexió, debat i propostes de millora de l’oci nocturn on s’han acordat tres objectius: reduir els conflictes relacionats amb la contaminació acústica en zones d’oci nocturn, fomentar la prevenció i reducció de riscos per als professionals i usuaris de l’oci nocturn i esdevenir una ciutat pionera i referent en l’oci nocturn de qualitat. El primer pas ha estat posar en marxa la campanya “Festa i Descans Qnviuen” i participar en l’elaboració del Pla integral d’oci nocturn impulsat per Fecalon i Fadiscat.


Actes del dia 25 d’abril


Actuació-performance de Lemmon Produccions i grup de dansa Aerodance “La rua del silenci”

00.00 hores: començament a la plaça de la Font

00.30-1.00 hores: baixada per Rambla Vella, fins al carrer Cervantes

2.00-3.00 hores: Actuació al carrer Rebolledo, davant del local La Vaqueria.

Des de les 11,00 hores i fins a les 3.00 hores, al carrer Rebolledo s'instal·larà un punt d'informació sobre consum de drogues i altres conductes de risc a càrrec de SOM.NIT de Creu Roja i el Col·lectiu H2O.

Un grup d'estudiants d'audiovisuals de l'IES Pere Martell gravarà imatges del desenvolupament de la campanya, recollint testimonis dels protagonistes de la nit per a, posteriorment, editar un reportatge que s'inclourà com a material per a la sensibilització i promoció de la convivència en l'oci nocturn.
Redacció TT - 24/04/2009 - 19:17h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.