Junts per Tarragona exigeix l'elaboració i execució del Pla d'Accessibilitat
  
Nou pas de vianants no adapat a la Via de l'Imperi Romà
El grup municipal de Junts per Tarragona lamenta la inacció de l’equip de govern (ERC-ECP) per complir una reivindicació històrica de la ciutat: L’eliminació de les barreres arquitectòniques. ‘Exigim l’elaboració i execució del pla d’accessibilitat, una eina que fa anys que reclamem i que és imprescindible perquè Tarragona sigui una ciutat lliure de barreres, una Tarragona on tothom es pugui moure amb facilitat’, ha manifestat la consellera Cristina Guzmán, qui ha assenyalat que ‘malgrat les promeses de l’actual govern municipal, gairebé un any i mig després de l’inici del nou mandat, no s’ha avançat gens en aquesta matèria’.

‘Quan el principal partit de l’actual equip de govern estava a l’oposició va presentar una moció per l’elaboració del pla d’accessibilitat municipal’, ha recordat la consellera de Junts per Tarragona, qui ha afegit que aquesta no és l’única incongruència: ‘El pressupost municipal d’enguany disposa d’una partida de 150.000 euros destinada a l’accessibilitat en espais públics que no s’ha executat’.

El grup municipal de Junts per Tarragona també qualifica ‘d’inacceptable’ el fet que s’estiguin duent a terme noves actuacions als carrers de la ciutat que no compleixen amb la normativa d’accessibilitat. És el cas, per exemple, del nou pas de vianants creat a la Via de l’Imperi Romà, el qual no disposa de cap rampa i, per accedir-hi, cal superar els esgraons de la vorera.

A banda dels nombrosos passos de vianants que no estan adaptats, a la ciutat existeixen multitud de barreres arquitectòniques: Pals d’electre i fanals en mig de voreres estretes, accessos a equipaments municipals amb esgraons, parcs i zones verdes amb manca de rampes, estacionaments de vehicles que barren el pas i parades d’autobús sense plataforma, entre altres.

‘No entenem la manca de sensibilitat envers una qüestió que afecta directament i cada a dia a nombroses persones, veïns i veïnes amb mobilitat reduïda, entre elles persones d’avançada edat’, ha manifestat Guzmán, que ha recordat que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) recull que quan l’accessibilitat ‘no és universal esdevé un element generador d'exclusió social’. ‘Fins que no es faci una diagnosi i s’elabori i executi el pla d’accessibilitat, no podrem posar fi a les nombroses barreres arquitectòniques que existeixen a la ciutat’, ha conclòs.
Redacció TT - 02/11/2020 - 12:19h
barreres
03/11/2020
12:29
Moltíssims portals no tenen rampa per entrar i sortir amb cadira de rodes.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.