L'aprovació definitiva del Pla Parcial PPU-43 – Mas d'En Sorder 'cau' de l'ordre del dia del Consell Plenari de divendres
  
Fases de l'execució: l'etapa 1, fase ja executada.
Així doncs, l'aprovació definitiva d'aquest Pla Parcial 43, que donaria llum verda a la construcció d’un hotel a l’antic Mas, qualificat com a BCIN i BCIL, i de més de 200 habitatges als terrenys del Club de Golf Costa Daurada, no formarà part de l'ordre del dia del Consell Plenari previst per aquest divendres.

El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha afirmat que “aquest pla va ser aprovat per l'anterior govern però no respecta l'objectiu polític de l’urbanisme sostenible que defensem des del govern de Tarragona, i per tant entenem que mereix ser repensat”.

Respecte el Pla, ha dit que pot tenir alguns aspectes positius com la gestió forestal, l’arranjament de camins o l'establiment de places hoteleres. No obstant això, el conseller ha valorat negativament el fet de “fer un altre tros de ciutat allunyat del centre, amb 237 habitatges baixos fent la funció de segones residències vinculades al golf. Aquest no és el model que volem per Tarragona, perquè defensem la ciutat cohesionada i sostenible”.

Xavi Puig ha afirmat que molts ciutadans i ciutadanes i moltes entitats els hi han mostrat la seva preocupació pel pla, i per això han decidit aprofitar aquesta oportunitat per sumar una majoria política. “Escoltar tothom, entendre'ns amb les altres forces polítiques, preservar el medi de l'anella verda i no arronsar-se davant de ningú és el que ens converteix en el govern del canvi que necessitava la ciutat".

Modificació puntual del POUM a l’àmbit PPU-43

Recordem, que en data 19 de juny de 2014 i, posteriorment, amb data 12 de novembre de 2015, Mas Maneguet S.A. -propietari majoritari dels terrenys- va sol.licitar e instar la Modificació Puntual del POUM de Tarragona, per incloure aquest planejament en el primer sexenni del programa d’execució dels sòls urbanitzables delimitats aprovat pel POUM de Tarragona, i la voluntat dels promotors i propietaris d’endegar tot el planejament previst pel sector.

El plenari celebrat el 20 d’abril de 2018 va donar llum verda a la modificació puntual del POUM a l’àmbit PPU-43, corresponent a Mas d’en Sorder.

Una aprovació polèmica, que va comptar amb els vots favorables del PSC, PP, UpA i Beatriz Pérez; l’abstenció de C’s; i els vots contraris d’ICV, la CUP, PDeCAT i ERC.

Concretament, Laia Estrada, de la CUP, va assegurar que el pla de Mas d’en Sorder era igual de pervers que el de la Budellera. I, el aleshores conseller d’Urbanisme, Josep Maria Milà, va negar que s’hi construeixin xalets, que eren pisos concertats a tocar del Golf, i va acusar l’oposició de mentir.

Per la seva part, dita modificació puntual del POUM també va ser favorable en data 20 de setembre de 2018 per la Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona.

La total consolidació i culminació de l’edificació del projecte s’estima en 8 anys, des de la data d’aprovació definitiva del Pla Parcial.
Redacció TT - 18/02/2020 - 14:45h
només viuen per fer diners
19/02/2020
11:37
Aneu fent coses per als rics que s'avorreixen pobrets.
Carles
18/02/2020
23:09
Com sempre, un altre tema parat i podrit, quina creu de ciutat.
així anem
18/02/2020
18:19
Aquest pla, la budallera, d'acord que son plans molt ambiciossos i que pot ser es tinguin que cambiar, però anem malament a Tarragona dient a tot que no, en el futur la industria haurà de marxar hi ens haurem de dedicar a l'agricultura i la pesca.Com ara fa cent anys
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.