El vot 'sorpresa' de JuntsxTGN fa possible l'aprovació inicial del PPU- 24 de la Budellera
  
L’únic punt existent en l’ordre del dia del plenari extraordinari celebrat aquest dijous sobre territori, sostenibilitat i seguretat on es tractava d’aturar el Pla Parcial Urbanístic 24 de la Budellera, ha quedat denegat, només ha comptat amb els vots a favor d'ERC, ECP i la CUP. I els vots contraris del PSC, C’s, PP i JuntsxTGN.

Malgrat, tot i els informes tècnics de l’Ajuntament de Tarragona indicaven que “mantenir la possibilitat de desenvolupar el sector de la Budellera per fases i no per polígons d’actuació impedeix donar compliment als requisits legalment establerts a l’ordenament urbanístic vigent”. I que recordem, que en el seu moment, el conseller de Territori, Xavier Puig, va explicar que “dels informes emesos pels diferents serveis municipals, quatre són desfavorables: Coordinació d’Urbanisme, Patrimoni Històric, Mobilitat i Convivència i Intervenció; i la resta d’informes reiteren diverses prescripcions que no han estat ateses en cap de les ocasions anteriors. El Pla desatén moltes de les prescripcions tècniques municipals i no s’ajusta a l’ordenament normatiu”. No obstant això, l’aprovació inicial del Pla parcial ha prosperat.

El vot contrari de JuntsxTGN ha estat la “sorpresa” de la sessió plenària, ja que la regidora d’aquesta formació, Elvira Vidal, sempre s’havia mostrat com a “activista molt compromesa i implicada” contrària al desenvolupament d’aquest Pla. Sens dubte ha estat un vot que no ha deixat de sorprendre, i així s’ho han manifestat, tant el regidor del PP, José Luis Martín, com la consellera de la CUP, Laia Estrada, que excepcionalment estaven d’acord.

Al seu torn, el conseller de Territori, Xavier Puig, ha mostrat la seva decepció per dita aprovació, en el que entenia que s’han desatès els informes municipals, i s’han fet prevaldre altres interessos de determinats lobbys, allunyats de l’interès general. En aquest sentit, ha retret a Viñuales dient-li que en aquesta ocasió no li han pesat dits informes, quan sempre havia apel.lat als mateixos en d’altres votacions i havia respectat les prescripcions dels tècnics municipals.

Finalment la sessió plenària ha acabat amb una picabaralla entre l’alcalde Ricomà i el portaveu de C’s, Rubén Viñuales en la que el batlle li ha etzibat “que les pressions de determinades persones i promotors pesen més que les d’interès general”, per la seva part Viñuales li ha respòs amb un to aïrat i desafiant “que tingués cura de no sobrepassar línies de “respecte” que separen determinades afirmacions i especulacions”.

En aquest sentit, hem de dir, que la clara al.lusió a la bona “relació” del líder taronja, amb el promotor del Pla, s’ha fet notar en, almenys, tres intervencions durant el torn de paraula, d'aquest consell plenari.

Cal recordar, que l’aturada del Pla Parcial Urbanístic 24 de la Budellera, era una promesa electoral d’ERC, i després de la seva inicial aprovació, aquest dijous, ja no es podrà complir. En el mateix sentit, també es va comprometre ERC amb el PPU-10, zona Ikea, que tampoc es va poder aturar per l’estat avançat del projecte i que aturar-lo suposaria una gran càrrega per a les finances municipals.

En un altre ordre de coses, fer esment, que en el que portem de nou mandat també han estat aprovats el PPU-62- sector Culubret; i el PPU-43 Mas d’en Sorder.
Redacció TT - 17/10/2019 - 15:45h
Cdr
19/10/2019
12:44
Que esperábais de los descendientes de CIU
FGH
18/10/2019
17:15
sorpresa que inocentes y desmemoriados de casta le viene al galgo
VEU CIUTADANA
18/10/2019
17:13
Deberian repasar el expediente judicial de TERRES CAVADES que defendimos judicialmente para constatar las irregularidades y presuntos delitos cometidos que fue archivado ,,por el sistema de meter miedo a mlos denunciantes , es increíble que un solo "empresario" posea casi el 80 por cien de los terrenos recalificables y urbanizaqbles
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.