La setmana vinent es reobriran les escales del Miracle després dels treballs de reforç
El PSC demana la convocatòria urgent de la Comissió assessora de Patrimoni
  
Fotografia: Mauri
Fotografia: Mauri
El conseller de Territori, Xavier Puig, ha anunciat que la setmana vinent es reobrirà el pas a les escales del Miracle, després que ahir, l’Ajuntament decidís tallar el pas en aquesta zona, des de les escales de la Via Augusta fins a la plaça Arce Ochotorena.

Arrel d’aquesta actuació, el conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha explicat que fa tres setmanes van rebre un informe sobre les patologies del monument de l’Amfiteatre les quals provenen de fa molts anys. Els tècnics de l’àrea de Territori han estudiant l’informe i s’ha decidit fer unes actuacions immediates per reforçar la part de sota de les escales.

El regidor ha manifestat que “hem fet un plantejament tècnic d’urgència, no d’emergència, i aquesta actuació no recomanava tancar el pas a les escales del Miracle, però hem adoptat un criteri de màxima prudència, mentre es comencen a fer els treballs de reforç en aquest espai. Per tant, tot i que el diagnòstic tècnic deia que no calia tancar el pas, hem preferit pecar de prudents i tancar-lo durant els dies que es fan els treballs de reforç”.

Aquests treballs de reforç s’efectuaran en dos àmbits: el mur i la part de les escales que passa per sobre d’una volta de l’Amfiteatre, que es reforçaran amb puntals. “Això manllevarà la situació de molt greu que qualificava l’informe i li donarà una situació de seguretat que podem establir a curt termini.”

Aquesta actuació es farà en qüestió de dies i la previsió és que la setmana vinent ja es torni a obrir el pas als vianants. Mentrestant hi haurà un reforç addicional al mur, que implicarà unes poques setmanes més de feina. Probablement, però a criteri del que finalment diguin els tècnics, també es realitzaran unes excavacions per trobar una solució estructural que sigui definitiva.

Ramos: “Aquesta forma de procedir menysté a l’oposició”

Per la seva part, el Grup Municipal Socialista ha demanat la convocatòria urgent de la Comissió assessora de Patrimoni, atès que hi ha hagut dues compareixences públiques per part del govern d’ERC i en En Comú-Podem als mitjans de comunicació, sense que s’hagi facilitat cap tipus d’informació directa al PSC o a algun altre òrgan col•legiat.

Les i els socialistes considerem que “aquesta forma de procedir menysté a l’oposició”, afirma Ramos. I afegeix que “sorprèn la conducta d´un govern que ha presumit que treballaria des de la transparència, quan és evident que aquesta és precisament una de les qualitats que més ha faltat duran aquests primers cent dies”.
Redacció TT - 04/10/2019 - 09:15h
aclariment
05/10/2019
13:12
Miracle vol significar en llatí: del mirador.
No involucrem el nom amb la religió.
És la Platja del Mirador.
Buff
04/10/2019
22:10
Señora ramos cada vez que sale de su boca que el nuevo gobierno menosprecia me indigna usted y mucho, tu partido no menospreciaba? No claro ,es verdad tu partido despreciaba .
la connexió amb l'amfiteatre
04/10/2019
16:55
És obvi que el que hi ha sota les escales és una part de l'accés de la Part Alta Tarraco (plaça del Rei) a l'amfiteatre romà.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.