0 comentaris
20:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’Ajuntament de Tarragona decideix que el pas soterrat de la Plaça del Carros sigui exclusivament per vianants
  
Imatge del plànol del projecte
L’equip de govern del consistori tarragoní, també ha acordat que el pas soterrat per a vehicles es faci per darrera dels edificis del Ministeri de Foment.

El tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrès, ha informat aquest matí en roda de premsa que davant la necessitat de suprimir el pas a nivell de la línia ferroviària València-Tarragona de la plaça dels Carros i després de què l’Ajuntament hagi estudiat el projecte de pas soterrat presentat pel Ministeri de Foment, ADIF, la Comissió Informativa d’Urbanisme celebrada ahir va acordar, a petició d’ADIF, una proposta alternativa elaborada pels serveis tècnics municipals, que millora la solució per suprimir el pas a nivell i alhora evitarà alguns problemes de l’antic projecte presentat, com són:

-Compartir amb un mateix túnel: vehicles, vianants, persones i ciclistes.

-Una alteració molt important de la plataforma de la plaça dels Carros que suposava una destrucció de part d’aquest espai.

-El traçat del túnel i de les trinxeres annexes, suposava l’afectació de les restes de la claveguera romana.

-El rebaix topogràfic no semblava compatible amb el règim de pluges torrencials.

Dues fases ben diferenciades marcaran la nova fisonomia del que serà el projecte, a priori definitiu. En primer lloc el pas exclusiu per a vianants, ciclistes i persones amb mobilitat reduïda. Escales mecàniques, escales fixes i rampes seran els elements arquitectònics presents i es situarà per sota les vies de la plaça dels carros. Tarrés ha explicat que "no hi haurà una interferència del trànsit ferroviari i el seu cost serà més reduït i la seva execució més ràpida". Les obres en principi s'iniciaran entre la primavera i l'estiu del 2009. La segona fase, "més complexa", en paraules del tinent d'alcalde, no té un inici fixat d'obres però, es tractarà de fer un pas per a vehicles de motor fora de l'àmbit de l'espai urbà. El traçat té un inici nord darrera dels edifici del Ministeri de Foment situat a la Plaça dels Carros i el seu final sud davant de la rotonda en front de l'edifici de l'Autoritat Portuària.

El pressupost total del nou projecte es desconeix però es dóna màxima prioritat al pas per vianants ja que segons ha explicat el conseller socialista "és el que necessita una realitat ferma més aviat, la segona fase de moment la deixem de banda". Pel que fa a la façana marítima, el responsable de territori ha comunicat que "la redefinició del projecte no suposa hipotecar la façana".

Jordi Sendra, del grup municipal CiU, ha comunicat a TT que "nosaltres votarem a favor en el plenari d'aquest nou projecte, sempre i quan no s'oblidi la façana marítima. Pensem que és primordial realitzar el soterrament d'una vegada per totes".

Comunicat CIU
Documentació addicional
Redacció TT - 23/10/2008 - 20:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.