0 comentaris
10:49
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Pla Local de Feminismes i Interseccionalitat entra en fase d'exposició pública
  
El Pla Local de Feminismes i Interseccionalitat ha entrat aquest divendres en fase d’informació pública, després que el passat 20 de maig se n’aprovés incialment la redacció al plenari de l’Ajuntament de Tarragona. A partir de la publicació del pla al DOGC dijous 16 de juny, les persones interessades a presentar al.legacions al pla poden fer-ho des d’aquest mateix divendres en el termini de 30 dies. A partir d’aquest moment, si no hi ha al.legacions es passarà a l’aprovació definitiva del document que ha de guiar les polítiques d’igualtat, feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament en els propers quatre anys.

El Pla Local de Feminismes i Interseccionalitat de la Ciutat de Tarragona (2022-2026) és la continuació de l’estratègia local orientada a la consecució d’una igualtat real i efectiva que s’inicià amb els plans locals anteriors, el I Pla de Polítiques de Dones de Tarragona i II Pla de Polítiques entre dones i homes a la ciutat de Tarragona. En aquest sentit, aquest pla sorgeix fruit de la diagnosi del pla anterior, on no només es posa especial èmfasi en la continuació del full de ruta que es va marcar amb els plans anteriors –en què la transversalitat de la perspectiva de gènere era l’objectiu central—, sinó que s’estableix la necessitat d’integrar una mirada interseccional que permeti aconseguir una major justícia social.

Aquesta diagnosi ha permès conèixer l’estat de la qüestió de les polítiques municipals d’igualtat de gènere i LGTBI a la ciutat de Tarragona en relació als diferents eixos plantejats: àmbit del compromís per la igualtat; àmbit de l’economia i usos del temps; àmbit d’intervenció integral contra les violències masclistes; àmbit de la ciutat de drets; i àmbit de barris en igualtat. Com a resultat d’aquest procés, s’ha dissenyat el pla d’acció, on l’espai participatiu de la ciutadania ha estat un instrument clau que ens ha permès aconseguir més consens en la definició de les necessitats i estratègies a plantejar en el Pla.

El pla s’articula a partir de cinc eixos estratègics, que corresponen als àmbits plantejats, i que determinen al seu torn els objectius i 42 accions concretes, la temporalització i recursos necessaris, així com els diferents indicadors de seguiment i avaluació de cadascuna de les accions proposades. De les 42 accions, sis corresponen a l’eix del compromís per la igualtat; vuit, a economia i usos del temps; tres més a intervenció integral contra les violències masclistes i LGTBIfòbies; divuit a la ciutat de drets; i set a l’eix de barris en igualtat.

Pel que fa al termini d’execució del Pla, s’estableix un termini de quatre anys (de maig de 2022 fins al maig de 2026), amb uns terminis fixats:

• Curt: 1 de maig del 2022 a 1 de maig del 2023
• Mitjà: 2 de maig del 2023 a 2 de maig del 2025
• Llarg: 3 de maig del 2025 a 3 de maig del 2026

L’òrgan responsable del seguiment i avaluació del pla és la Comissió d’Igualtat de Gènere que, a la vegada, es divideix en quatre comitès: el comitè rector, format per representants polítics; el comitè estratègic, integrat per personal tècnic amb perfil directiu; el comitè operatiu intern, amb personal tècnic de les àrees d’actuació i l’agent d’igualtat; i un comitè operatiu extern, format per persones i entitats que han col•laborat en la diagnosi prèvia al Pla i l’agent d’igualtat.
Redacció TT - 20/06/2022 - 10:49h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.