El canvi d'hora per passar a l'horari d'estiu arriba aquest cap de setmana
  
La matinada del proper dissabte 27 a diumenge, 28 de març, quan siguin les dues de la matinada, caldrà avançar els rellotges una hora fins a posar les tres de la matinada. Aquesta mesura, que s’aplica de manera coordinada a tota la UE, permet disminuir la despesa energètica relacionada amb la il.luminació artificial mitjançant l’adaptació de l’horari a les hores de llum natural.

El més cridaner d’aquest canvi d’horari és que tindrà lloc en unes circumstàncies excepcionals com les que estem vivint.

La diferenciació entre l’horari d’estiu i el d’hivern, que es posa en pràctica a una vuitantena de països de tot el món, es va iniciar l’any 1974 com a mesura d’estalvi davant de l’encariment del petroli i, per tant, de l’energia. Des de l’any 1980, la Comissió Europea es responsabilitza d’harmonitzar els canvis horaris a Europa. Així, l’any 2001, la mateixa Comissió Europea va aprovar una directiva per convertir el canvi d’horari en una pràctica indefinida.

Tot i que sobre la taula està el debat de deixar de canviar d'hora dos cops l'any, sembla que de moment seguirem en la mateixa línia.
Redacció TT - 25/03/2021 - 11:58h
manipuladors
27/03/2021
12:36
Apa doncs! Ja tornen a fotre mà al rellotge. Jo no ho faré pas. Així que marxo de vacances a Canàries i ja tornaré a finals d'octubre.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.