El Seprona investiga la mort intencionada de diversos gats a Parc Riuclar
  
El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, investiga la mort intencionada de diversos exemplars de gats que s'han produït en una zona propera a l'Ermita de la Dolorosa del Parc Riuclar.

Els fets investigats es remunten al passat dissabte quan la Guàrdia Civil, a través de diversos veïns de la zona, va tenir coneixement de la col.locació de llaços parany per a la captura d'animals.

En tenir coneixement del fet, efectius del SEPRONA es van desplaçar fins a la zona i, després de realitzar un reconeixement de la mateixa, van descobrir diversos cadàvers de felins, en diferents estats de descomposició, que es trobaven atrapats en llaços parany col.locats expressament, per a la captura indiscriminada de qualsevol tipus d'animal que passés per la zona; algunes d'aquests paranys encara disposaven d'esquer amb l'objectiu d'atreure els animals fins a elles.

Per aquest motiu, el SEPRONA està investigant l'autoria en la col.locació descontrolada i massiva d'aquests paranys, intensificant la vigilància d'aquesta i altres zones proclius a la instal.lació de les mateixes, a fi de localitzar als responsables de la seva col.locació; advertint als autors d'aquesta conducta, que la col.locació de paranys no selectius de caça poden arribar a constituir un acte il.lícit de tipus penal per maltractament animal.

El SEPRONA en la seva funció de policia judicial mediambiental, s'encarrega de vetllar pel compliment de les disposicions vinculades a la conservació de la naturalesa i del medi ambient, desenvolupant investigacions sobre delictes contra el medi natural i la protecció dels animals.
Redacció TT - 06/02/2021 - 10:13h
ignorància
09/02/2021
17:08
Vaig conèixer un home que cada dia portava menjar als gats del Moll. Cada dia, em va dir, abans de venir passo pel Mercat a comprar sardines i a continuació les porto aquí per a ells, perquè se les mengin.
Però, el que em va deixar tocat va ser quan em va dir: Qui sap si entre ells s'hi troba mon pare i ma mare.
En civilitzacions anteriors el gat es considerava un animal sagrat. La figura d'alguna gata ha estat venerada en representació d'alguna deessa.
Qui sap si en una altra vida, al mata gats aquest, li espera una vida de gats.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.