La FECASARM considera que la Generalitat segueix criminalitzant i discriminant la restauració
  
La Federació d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) manté impugnada davant el TSJC, la restricció horària per franges imposades a la restauració i a algunes categories de locals d'oci nocturn, mesura que ha estat confirmada en la roda de premsa d'aquest dilluns.

Per altre costat, el recurs interposat va acompanyat d'una petició de suspensió cautelar d'aquesta restricció horària, atès que la mateixa està provocant danys irreparables o de molt difícil reparació a molts locals de restauració i d'oci nocturn. "La Generalitat disposava fins avui dia 28 a les 15h per justificar les mateixes, pel que esperem que el TSJC es pronuncii en les properes hores respecte de la suspensió sol.licitada.

Les restriccions a la restauració empitjoren els índicadors, segons dades oficials

Si observem l'evolució dels contagis a Catalunya els darrers mesos, segons dades del propi Departament de Salut, es pot veure clarament com les restriccions al sector de la restauració no han fet més que incrementar el nombre de contagis. Així les coses, es de veure que entre els dies 16 d'octubre (data en que es va tancar tota la restauració) fins al dia 23 de novembre (data de reobertura) es van detectar 117.563 positius, un promig de 3.265 casos per dia i, per exemple, només el dia 30 d'octubre, 14 dies després de tancar la restauració legal, se'n van detectar 6.212 en un sol dia.

A més, l'index de risc de rebrot va passar dels 400 als 882 punts entre els dies 14 d'octubre i 30 d'octubre i la velocitat de contagi (Rt) va anar en augment i no va començar a disminuir fins que va entrar en vigor el confinament nocturn ja que va reduir el botellon al carrer. En canvi, entre els dies 23 de novembre (reobertura) i el dia 21 de desembre (data en la que s'imposà el tancament per franges) es van detectar 40.170 casos positius, un promig de 1.434 casos, un 56% menys. Ara, amb la imposició del tancament per franges, en 4 dies s'han detectat 7.823 casos positius, 1.955 casos per dia.

Per altre costat, segons dades del Ministeri de Sanitat, el 81,5% dels brots notificats a tota Espanya entre els dies 17 i 24 de desembre, provinents de l'àmbit social, han tingut el seu orígen en reunions de familiars i amics, precisament l'activitat que la mesura impugnada promou, mentre que tan sols un 3'9% dels brots notificats amb orígen a l'àmbit social els darres mesos han tingut origen en l'àmbit de la restauració, un 0'6% del total de brots notificats.

La restricció horària per franges es arbitrària, desproporcionada, discriminatòria i contraproduent

Tal i com ja vàrem explicar, el primer argument que hem adduit davant el TSJC per demanar la suspensió cautelar de la restricció horària per franges es que la mateixa es del tot arbitrària atès que no obeeix a cap criteri científic doncs el virus no es propaga més o menys en funció d'una franja horària en concret però el que sí està demostrat es que, quantes menys hores de restauració ordenada i segura, principalment als vespres, més hores d'apats descontrolats i festes il.legals".
Redacció TT - 28/12/2020 - 21:59h
El govern té cagarrines
29/12/2020
21:51
Sí. La caga molt.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.