L'AFEES qualifica la tornada a l'escola de 'temerària i cruel' i proposa una vaga educativa
  
Aquest dilluns 14 de setembre, es dóna el tret de sortida del nou curs escolar 2020-21, on milers d’escolars tornen a les aules, després de l’aturada del 14 de març, per l’Alerta sanitària de la Covid-19.

Un inici de curs no exempt de polèmica, i amb moltes veus critiques que apunten, tot i el temps transcorregut, a la manca de recursos tecnològics, econòmics, assistencials, i sobretot, a una gran improvisació en la presa de decisions que genera molta incertesa tant en pares com en docents.

En aquest sentit, l'Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura (AFEES) ha volgut fer sentir la seva veu, i ha emès un comunicat amb el títol "Bargalló aquesta NO és la nostra educació", per mostrar el seu rebuig qualificant el Pla d’inici del curs escolar de “terriblement sàdic”.

Segons l’Agrupació, “exposar a la comunitat docent a unes condicions de manca total de recursos i estratègies organitzatives exigents és només el rerefons de la defensa del pitjor dels nostres mals en una època d’enorme excepcionalitat: la normalitat. Iniciem el curs com el vam deixar de sobte l’any passat: sense serveis d’infermeria ni suport a NEE/NESE, sense tests a la docència i la infància, sense distància de seguretat, ni baixada de ràtios ni contractació significativa de personal docent, ni espais, sense conciliació, ni recursos ni tecnològics ni econòmics ni assistencials per si tornem a tenir un escenari d’urgència. Els qui hem reclamat salut i seguretat només hem rebut amenaces i intimidació. La pretensió de tornar a una normalitat en aquestes condicions, no és una temeritat, sinó un acte de crueltat”

L’Agrupació denuncia que "s’estava utilitzant l’escola per a uns interessos aliens a l’educació, que és la productivitat, no una extraordinària, intel.ligent, eficient, i fruit d’un diàleg social disposat al canvi, sinó la tornada a la normalitat productiva. Ens ho han repetit cada dia:

«hem de tornar a la feina». Tan se val la resta. El dictat del poder econòmic ha estat l’única veu que s’ha expressat sinó en paraules, almenys en fets. Han pres la paraula, falsejant i fent-nos creure que eren les famílies qui parlaven, però era una ruïnosa manipulació. Tornem, tornem, tornem; tornem, a on? A seguir destruint el planeta? A seguir dinàmiques d’eixamplament de la desigualtat? Algú s’atrevirà a donar una resposta honesta als nostres fills el primer dia de classe?"

Per a aquesta Agrupació, “la tornada a l’escola s’ha instrumentat amb la complicitat necessària dels agents educatius tradicionals: sindicats, federacions i confederacions de famílies, fundacions i, òbviament, l’Administració educativa, inspecció i les direccions.
Unes poques famílies i docents ens hem plantat, incapaces de restar indiferents”.

Nosaltres #AixiNoTornem. Aquesta no és la nostra educació

Finalment l’Agrupació fa una crida a una vaga educativa i a “la #RevoltaDeValors, perquè la necessitem més que mai”. Per a l’AFEES, “AQUESTA NO ÉS LA NOSTRA EDUCACIÓ. No la reconeixem, no l’acceptem, no descansarem fins esmicolar-la. Nosaltres #AixíNoTornem”.
Redacció TT - 13/09/2020 - 10:35h
neteja
14/09/2020
19:10
Hem de deixar passar el temps perquè el covid pugui fer la feina pel qual ha estat creat.
Joan
13/09/2020
18:36
Hay que seguir viviendo y dejar los miedos en casa. Hay que avanzar.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.