Es posa en servei a Tarragona, el primer simulador de conducció de camions i autobusos de Catalunya
Aquest aparell reprodueix la conducció en ruta en diferents escenaris externs, condicions meteorològiques i de trànsit
  
El Director General de Transport Terrestre, Manel Villalante, ha assistit aquest dimecres a la posada en servei del primer simulador de conducció de camions i autobusos que s’ha instal•lat a Catalunya. Aquest equipament servirà per dotar d’una formació de qualitat als conductors d’aquests vehicles, ja que reprodueix la conducció en diferents escenaris i condicions de forma real.
El nou simulador de camions i auobusos s’ha posat en marxa a l’àrea d’estacionament de camions del Polígon Riu Clar de Tarragona. Aquest aparell permetrà millorar la formació dels professionals de la conducció de vehicles de transport col•lectiu i de mercaderies, ja que reprodueix la conducció en ruta en diferents escenaris externs, condicions meteorològiques i de trànsit. El nou simulador ha suposat una inversió d’1,2 MEUR.

Nova eina per la formació

La simulació és una eina molt valorada per a l’aprenentatge de la conducció, atès que reprodueix amb realisme i fiabilitat escenaris diversos, evitant riscos, tant per a l’alumne, com per a l’instructor i els usuaris de la via pública. Així, els professionals es familiaritzen amb els comandaments propis d’una cabina de conducció de dimensions reals i poden conduir en situacions climatològiques adverses (neu, forts vents, glaç...), de nit, en zones amb molts revolts i fortes pendents, entre d’altres.

Per tal de desenvolupar el programa formatiu d’aquest simulador, el DPTOP i la Federació de Transports de Tarragona (FEAT) van signar a finals de l’any passat un conveni. Aquest recull el compromís de la FEAT d’encarregar-se de la programació de cursos i activitats i del manteniment de la instal•lació i la dotació dels instructors en l’ús del simulador.


Cursos de capacitació en 40 centres

La Generalitat de Catalunya ja ha donat l’autorització a més de 40 centres perquè puguin impartir els cursos per obtenir el CAP. En aquests moments s’estan començant a homologar els cursos-model i properament es determinaran les condicions i períodes de realització de les proves per l’obtenció del certificat.
Redacció TT - 26/11/2008 - 18:21h
Magi
27/11/2008
17:39
A veure si fan practiques amb el doble d'alcohol permès, entre ells aquells policies locals que donen exemple quan en teoria no van de servei, provocant masacres a motoristes
calfred
27/11/2008
00:54
brum bruuummm
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.