0 comentaris
20:20
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Consell Municipal de Salut comença a caminar
  
El Consell Municipal de Salut de Tarragona ha començat a caminar aquesta setmana. Concretament, aquest dimecres 4 de maig, l’Institut Municipal d’Educació n’ha acollit la primera reunió, en què s’ha constituït l’òrgan consultiu sota la presidència de la consellera de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, qui ha destacat que “després d’un procés llarg i de moltíssima feina, la creació d’un òrgan participatiu que ha de vetllar per les condicions de vida saludable i el benestar de les persones ja és una realitat”. La consellera ha anunciat que l’últim trimestre de l’any es farà una segona reunió, en què els diferents grups de treball del Consell presentaran conclusions i propostes.

El Consell Municipal de Salut comença a funcionar amb 42 membres, que s’hi han integrant mitjançant un procés obert de sol.licituds per formar-ne part dut a terme durant el passat mes de març. D’aquests 42 membres, 12 són representants de departaments de l’Ajuntament de Tarragona; 7, dels grups polítics presents al consistori; 22, d’entitats (entre d’altres, federacions d’associacions veïnals, col.legis professionals, URV i Departament de Salut de la Generalitat); i un membre és un ciutadà a títol personal, que ha volgut formar part del Consell tal i com preveu el reglament, que contempla la participació de fins a 4 persones a títol personal, per la qual cosa el nombre de membres a títol individual encara pot créixer, perquè segueixen arribant sol.licituds per participar al Consell.

En la reunió de constitució, s’ha exposat el funcionament del Consell i s’ha plantejat una estructura d’eixos en matèries a treballar que ajudin a formar els grups de treball: eix d’entorn social, entorn físic i condicions mediambientals; eix d’estils de vida; i eix de salut emocional, afectiva i mental. A partir d’aquesta primera trobada, s’ha obert un termini perquè les persones integrants del Consell d’adscriguin als grups de treball.

El Consell Municipal de Salut

El Consell Municipal de Salut de Tarragona és un òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu, no vinculant, de l’Ajuntament de Tarragona.

L’òrgan vol fer realitat dos objectius estratègics que han estat presents des de l’inici dels treballs per a la seva creació: la salut comunitària, amb la implicació en la diagnosi, priorització, disseny i execució de polítiques municipals en matèria de promoció de la salut de tots els agents de salut del territori, així com dels propis ciutadans; i la visió holística de la salut, és a dir, la incorporació de la mirada de la salut en totes les polítiques. Per assolir aquest darrer objectiu estratègic ha incorporat representants dels diferents consells municipals i tècnics dels departaments municipals que, en la seva gestió, poden tenir una incidència sobre la salut de la ciutadania de Tarragona.

El Consell, el reglament del qual va ser aprovat el passat 23 de juliol de 2021 pel Ple Municipal, s’estructura en un ple, una comissió permanent, diferents grups de treball i una secretaria.
Redacció TT - 06/05/2022 - 20:20h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.