0 comentaris
11:16
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública es reuneix amb la Gerent de la Regió Sanitària de Tarragona
  
Fotografia d'arxiu
Després de diferents mesos d'intentar tenir una reunió amb la Gerència de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, "dimecres finalment la Sra. Dolça Cortasa i el seu equip ens van rebre.

Se'ls hi va plantejar diferents temes, especialment el que més ens preocupa i importa al Grup de defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, que és l'atenció presencial a les usuàries i usuaris de l'atenció primària.

Ens van argumentar, que no és cert que hi hagi una mala praxi als CAPs, que tot funciona correctament i que no suposa cap problema el fet que les usuàries haguem d'utilitzar "La Meva Salut", per a poder demanar visita amb la Dra de referencia o infermera. Per a nosaltres, això suposa una gran dificultat per una part molt important de la població, que no saben o no poden tenir-hi accés al nou sistema telemàtic, com són: la gent gran, persones sense recursos, nou-vinguts... Aquestes persones es veuen obligades a desplaçar-se al CAP corresponent i explicar a la persona del taulell i davant de tothom, quina és la seva dolència o malaltia, esperant que aquesta persona que no té coneixements mèdics, decideixi si pot o no ser atesa presencialment, saltant-se en tot moment el dret a la privacitat que tenim totes les usuàries i usuaris, article 4t de la Carta de Drets i Deures de la privacitat del pacient.

Davant d'aquesta queixa, la seva resposta ha estat dir que consideraven que hi havia un bon funcionament a l'Atenció Primària, no obstant han manifestat que estan formant uns equips en cada Cap per a resoldre aquests problemes, cosa que indirectament comporta que ells mateixos reconeixen que no funciona.

Davant de la nostra preocupació pel deteriorament de la Sanitat Pública, han reiterat diverses vegades que el Cap Muralles (EBA) i l'Hospital Santa Tecla funcionaven correctament, gran casualitat que aquests dos centres són concertats i no públics, per tant, Segons sembla, que des de el Departament de la Regió Sanitària tinguin més interès en el bon funcionament de la sanitat concertada o privada que no de la pública, que és la que haurien de defensar, per ser ells mateixos, no oblidem que son treballadors públics, això ho deduïm pel fet que en cap moment han anomenat el Cap de Sant Pere i Sant Pau, el de Sant Salvador, el de la Granja, de Bonavista, Jaume i etc..., és a dir els CAPs que realment son 100% públics.

Per altra part, ens han demanat que des de el Grup de Treball, els hi fem arribar les queixes de les usuàries i usuaris, però matisant que només les que consideréssim importants. Davant d'aquesta manca de respecte cap als usuaris, la nostra resposta ha estat que totes les reclamacions recollides, evidentment són importants i greus.

Per últim, des del Departament reconeixen la manca de personal sanitari, així i tot no accepten de cap manera que aquesta deficiència sigui a conseqüència de les males condicions laborals del personal sanitari públic.

Per tant, continuarem amb la recollida de signatures i preparant les mobilitzacions del proper 07 d'abril, a Tarragona i arreu del territori, coincidint amb el DIA MUNDIAL DE LA SALUT, i encoratgem a la població a lluitar per recuperar una Sanitat Pública 100%, ja que som el poble els que hem de defensar-la!!!"
Redacció TT - 28/01/2022 - 11:16h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.