0 comentaris
14:10
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El PSC presenta una moció per obrir els jardins de la Tabacalera a la ciutadania
  
Fotografia d'arxiu
'Alter Fòrum'
La consellera del Grup Municipal Socialista, Begoña Floria, ha reclamat al govern municipal obrir els jardins de la Tabacalera a tots els tarragonins i tarragonines. A través d’aquesta moció que es debatrà al proper plenari, el PSC insta a activar la primera fase del Pla funcional de l’antiga fàbrica de tabacs per convertir-la en un gran equipament cultural: “Aquest projecte ha de convertir l’espai en un símbol de la ciutat de Tarragona que es projecti cap al futur, recolzant-se en la innovació, la cultura, el patrimoni, la integració social i la sostenibilitat”.

Floria explica que aquesta primera fase inclou la rehabilitació de la plaça i els jardins de la Tabacalera; com també, de l’enderroc de construccions annexes i de la millora de les jardineres i l’arbrat. Les i els socialistes tarragonins creuen que la proposta de reconversió d’aquest equipament en un gran complex social i cultural ha de ser l’objectiu prioritari per a la ciutat. Per aquest motiu, la consellera demana impulsar un cronograma per reactivar i implementar el Pla funcional.

El PSC recorda que en les diferents al.legacions que han fet als pressupostos municipals, han reclamat la partida de 400.000€ per obrir els jardins de l’antiga fàbrica de tabacs als tarragonins i tarragonines. “És lamentable que tres anys després d’aquest nou govern municipal, no s’hagi dut a terme cap acció per començar a executar les obres necessàries per obrir aquest espai a la ciutadania”, denuncia la consellera socialista.

Floria remarca que aquest Pla Funcional i Arquitectònic, anomenat ‘Alter Fòrum’, va ser aprovat l’any 2018 i detalla la reconversió de l’antic edifici de la Tabacalera en un nou espai cultural. El projecte busca relligar tots els centres d’interès patrimonial, cultural i social de la ciutat, alhora que aposta per obrir un nou accés de la ciutat al riu. D’aquesta manera, ‘Alter Fòrum’ pretén consolidar Tarragona com a capital de l’arqueologia, creant un nou pol cultural que sigui dels més potents de la Mediterrània i que faciliti l’apropiació de l’espai als veïns i veïnes amb ofertes de proximitat. Aquest projecte és una intervenció dividida en vuit fases, d’acord amb la disponibilitat pressupostària, que permetin activar l’espai i obrir-lo a la ciutadania.

Rebutjada la moció

Amb el resultat de la votació del plenari d’aquest divendres -13 vots a favor, 13 en contra i el vot de qualitat negatiu de l'alcalde- la moció presentada pel Grup Municipal del PSC per obrir la Tabacalera a la ciutat de Tarragona, ha estat rebutjada.
Redacció TT - 27/04/2022 - 14:10h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.