0 comentaris
10:41
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La CUP decepcionada per l'absència de polítiques concretes per garantir el dret a l'habitatge
  
Després que dilluns es presentés el futur Pla Local d’Habitatge (PLH) la CUP corrobora, un cop més, que el govern municipal actual segueix les mateixes passes que el govern anterior. La consellera de la CUP, Laia Estrada, afirma que, després d’un any i mig de mandat, “les accions en matèria d’habitatge han brillat per la seva absència, amb l’excusa de realitzar un nou pla”.

En aquest sentit, Laia Estrada assegura que el govern actual podria haver avaluat i prorrogat el PLH anterior (2012-2018) i, així, “estalviar-se la necessitat de realitzar-ne un de nou i, sobretot, el temps que això comporta”. Però sobretot la consellera cupaire critica que ERC i ECP “no hagin estat capaços de dur a terme accions bàsiques i acordades com són el cens de pisos buits o les ajudes a la rehabilitació d’habitatges buits que posteriorment es destinin a lloguer social”. Dos compromisos adoptats amb la CUP des d’inici del mandat i les negociacions dels pressupostos 2020, que el govern de Ricomà no ha complert.

I és que Tarragona té un problema molt greu en habitatge, pel que fa al nombre de pisos buits, l’estat de la majoria d’immobles, i la vulneració del dret a l’habitatge. Així ho certifica la diagnosi del nou PLH, que no s’allunya de la Pla anterior. D’una banda, a la nostra ciutat només el 50% dels habitatges tenen un estat considerat “bo”, mentre que la mitjana a la província de Tarragona és del 81%, i a això se li ha d’afegir els greus problemes d’accessibilitat en molts d’aquests pisos. D’altra banda, “seguim sense clarificar la quantitat real de pisos buits existents”. I, per últim, el fet que la tercera part de les problemàtiques i consultes realitzades en atenció social siguin per temes relacionats amb l’habitatge, evidencia la greu situació d’exclusió residencial que es pateix a la ciutat. En aquest sentit, la CUP remarca que, mentre el Pla Sectorial de l’Habitatge estableix que el 15% dels habitatges han de destinar-se a polítiques socials, Tarragona només en té el 3%.

Per tot plegat, la CUP expressa la seva decepció vers l’absència de polítiques concretes per garantir el dret a l’habitatge, i insta a ERC i ECP a actuar de manera urgent i posar fi a la inacció que ha caracteritzat l’any i mig del nou govern, que ja no és tant nou.
Redacció TT - 25/11/2020 - 10:41h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.