La CUP insta la Generalitat a personar-se en el cas de 'corrupció al Complex Petroquímic', arran de les detencions d'avui
  
Declaracions a les portes de la seu de l'AEQT
La detenció de sis persones relacionades amb Messer Ibèrica i Carburos Metálicos que s’ha dut a terme aquest dijous evidència el que fa temps que porta denunciant les CUP del Camp: "El Complex Petroquímic de Tarragona està envoltat de corrupció, opacitat i impunitat, gràcies a la connivència política de la que gaudeix.

Segons la informació recollida per l’agència EFE, les detencions s’han efectuat per les sospites dels Mossos d’Esquadra que la planta de Messer Ibèrica, al Polígon Nord, es va construir sense llicència. A més, els sis detinguts són sospitosos d'una estafa multimilionària per haver falsificat, presumptament, dades per a obtenir un contracte més avantatjós amb la companyia elèctrica que subministra a aquestes plantes químiques.

Fa anys que la CUP defensem que cal un control real i exhaustiu sobre el Complex Petroquímic, tant pel que fa als efectes nocius sobre el medi ambient i la salut de la ciutadania, com a la seguretat dels treballadors i treballadores, i vers el conjunt de la població del Camp de Tarragona.

L’informe elaborat per DNV en el marc de la investigació de l’explosió a IQOXE ja va revelar aquesta setmana que les mesures de seguretat d’aquesta planta eren del tot insuficients, i el mateix auto de la investigació judicial també feia palesa les mancances en matèria de personal.

Així doncs, l’explosió d’IQOXE és l’evidència de la manca d’inspecció, de controls i de fiscalització pel que fa a les mesures de seguretat i les condicions laborals. Les detencions d’avui, entre les quals es troba la de l’actual President de l’AEQT i President de la Comissió d'energia de la AEQT des de 2013, ens demostren que a banda de jugar amb la vida de les persones, el Complex Petroquímic és un cau de corrupció. Recordem, que a principis dels anys seixanta la industria química va trobar a Tarragona una administració corrupta que va convertir el municipi en un territori lliure de qualsevol tipus de legislació urbanística, industrial i no cal dir mediambiental, fins al punt que en ple franquisme l’alcalde va ser cessat i condemnat per corrupció.

Per tot plegat, la CUP instem la Generalitat a personar-se en aquest cas de corrupció i a fiscalitzar d’una vegada per totes l’activitat del Complex petroquímic en la seva totalitat i demostrar, així, la fi de la connivència política imperant. Cal endurir la legislació pel que fa al control ambiental, les mesures de seguretat i les condicions laborals, i garantir-ne el compliment mitjançant una tasca d’inspecció real, exhaustiva i regular. Alhora, però, és imprescindible encetar el debat sobre el model de desenvolupament econòmic a les nostres comarques, en pro d’avançar a cap l’anomenada “química verda”.

Comunicat de l’AEQT

Per la seva part l'AEQT, i arran de les detencions que s'han produït aquest dijous, ha emès el següent comunicat:

Davant els fets que han tingut lloc aquest matí, i d'acord amb els estatuts de l'organització, el Comitè Executiu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha assumit provisionalment i de forma col.legiada les funcions de la presidència de l’organització per garantir la continuïtat de la seva normal activitat.

Pel que fa al detall dels fets que s’investiguen referents a diferents empreses, l’AEQT no en té cap coneixement ni informació i confia que s'esclareixin el més aviat possible.
Redacció TT - 05/11/2020 - 14:53h
No els veig
06/11/2020
17:40
No els veig tan actius a aquests, amb la corrupció dels ex-CiU's, socis i voltants.....d'abans i d'ara..Sectarisme, interessos polítics ?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.