0 comentaris
22:09
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Clam unànime dels partits de l'oposició a l'equip de govern reclamant la reobertura del SIAD
  
Gairebé tots els partits de l’oposició s’han mostrat, per primer cop, units en aquesta reclamació.

Primer ha estat la CUP i el col.lectiu feminista Cau de Llunes qui es pronunciava mitjançant el següent comunicat, on volien deixar palès el seu malestar:

“Considerem que la falta de previsió que ha motivat el tancament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és una negligència política greu, difícilment justificable en el cas d’un govern que va prometre apostar per les polítiques feministes.

El tancament d’aquest espai no s’ha produït per cap causa sobrevinguda, sinó per haver-se quedat sense personal de l’Ajuntament i perquè no s’ha renovat la contractació dels serveis d’assessorament legal i psicològic.

La CUP i Cau de Llunes reivindiquem la importància d’aquests serveis per tal de fer front a les múltiples expressions de la violència masclista, i recordem que aquest és colofó del menysteniment vers les polítiques feministes. Si bé el tancament del SIAD és un fet realment greu, no oblidem que es produeix després d’anys d’infradotació de recursos públics tant per part de la Generalitat com del mateix Ajuntament. Aquest fet va ser una constant durant el govern del PSC i el PP, però que es va repetir en els primers pressupostos d’ERC i ECP que no van acceptar la proposta de la CUP de destinar un mínim del 0,5% del pressupost municipal a polítiques feministes, distribuint-lo entre les diferents àrees del cartipàs.

Així doncs, demanem a la responsable política d’igualtat, Carla Aguilar, que adopti les mesures necessàries per garantir la immediata reobertura del SIAD i, alhora, que incrementi la partida pressupostària per a polítiques feministes de cara al proper exercici”.

PSC, C’s i JXT denunciem la precària situació en què es troba el Servei

D'altra banda, i pocs minuts després, els grups municipals del PSC, C’s i JXT es pronunciaven en el mateix sentit, i emetien un comunicat conjunt:

“Denunciem la precària situació en què es troba el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Aquest servei municipal que, des que es va crear, ofereix un servei d’assessorament legal i psicològic està des d’avui 1 d’octubre sense personal que el cobreixi. La plaça de treballadora social responsable del servei, arran de la jubilació de la titular, no està cobert des d’avui i encara no s’ha convocat aquesta plaça. D’altra banda, els serveis d’assessorament legal i psicològic han esgotat el seu contracte i encara no s’ha resolt la nova contractació.

Les conselleres Sandra Ramos, Sonia Orts i Cristina Guzmán denuncien que la falta de previsió de l’equip de govern no pot deixar en suspens un servei de vital importància per les dones de Tarragona.
“Hem volgut fer la denúncia conjunta perquè aquest fet traspassa les polítiques partidistes i en la situació actual, amb més ímpetu, cal reforçar un servei tan essencial i sensible, que ofereix, entre d’altres, atenció a les dones víctimes de gènere” declaren les quatre conselleres.

Reclamem a la consellera Carla Aguilar una solució immediata a aquesta greu situació i una reunió conjunta per abordar el tema i el futur del Servei d’Informació i Atenció a les Dones”.

S’està treballant per proveir la plaça d’aquest servei


Per la seva part, i des de l’ajuntament, concretament des de la conselleria de Participació i Serveis Socials, la seva resposta no s’ha fet esperar:

“S’està treballant perquè s’aprovisioni per via d’urgència la plaça de tècnica d’aquest servei després de la jubilació de la treballadora social que era titular de la plaça. L’Equip de Govern subratlla que és un servei fonamental i que s’ha de seguir prestant”.
Redacció TT - 01/10/2020 - 22:09h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.