JxTGN presenta una moció per combatre les ocupacions delinqüencials
  
El grup municipal de Junts per Tarragona presentarà una moció en el plenari previst pel pròxim 24 de juliol per combatre les ocupacions de caràcter delinqüencial. ‘És una problemàtica creixent que afecta a tota la ciutat’, ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que assenyala que cal diferenciar entre les ocupacions ideològiques, les socials i les delinqüencials. ‘Aquestes últimes estan generant greus problemes de convivència en moltes àrees de la ciutat com el Serrallo, Sant Salvador, la Part Alta, Campclar, carrers del centre de la ciutat com és Estanislau Figueres, així com a altres barris de Ponent i de Llevant’, ha destacat.

‘És urgent i prioritari que l’equip de govern exerceixi les seves competències i posi en marxa totes les actuacions necessàries per combatre les ocupacions il.legals d’habitatges vinculades amb la delinqüència i l’incivisme’, ha manifestat Nadal, que també reclama que es reforcin els serveis socials, els serveis de mediació i la seguretat. ‘La inacció dels darrers anys ha generat una sensació creixent de desprotecció entre el veïnat’, ha lamentat.

Junts per Tarragona sol.licita que l’Ajuntament requereixi als grans tenedors que garanteixin les condicions de seguretat, salubritat i conservació dels immobles, tal com s’indica a l’ordenança municipal de convivència ciutadana. ‘Si no assumeixen la seva responsabilitat, el consistori ha d’acudir a l’execució subsidiària’, ha manifestat Nadal.

‘També és prioritari redactar un reglament per identificar els habitatges desocupats amb caràcter permanent i de forma injustificada; i fomentar la rehabilitació d’habitatges perquè posteriorment puguin ser llogats’, ha assenyalat el portaveu de Junts per Tarragona, que ha destacat que ‘són dues actuacions imprescindibles per poder sancionar a les entitats bancàries amb habitatges desocupats que es desentenen de l’actual problemàtica de deteriorament de la convivència’.

La moció del grup municipal de Junts per Tarragona també demana realitzar un seguiment i un acompanyament continuo a les famílies en situació de vulnerabilitat per manca d’habitatge. El mateix document sol•licita que el pressupost municipal disposi d’una partida anual adreçada a totes les actuacions necessàries per prevenir ocupacions irregulars d’habitatges i per fer-hi front un cop s’hagin produït. ‘L’Ajuntament no pot mirar cap a una altra banda’, ha conclòs Nadal.
Redacció TT - 21/07/2020 - 12:20h
acció
22/07/2020
23:06
Menys fer plans i més actuar... i ràpid!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.