Finalitzada la intervenció d'urgència a la Torre de Minerva
  
Fotografia ©Voravit Roonthiva
Fotografia ©Voravit Roonthiva
Fotografia ©Voravit Roonthiva
Aquest divendres ha finalitzat l’actuació d’urgència de la Torre de Minerva, que ha inclòs no només les intervencions necessàries per a la conservació del monument, donats els problemes de deteriorament detectats, com estava previst a l’inici de les obres, sinó també la reparació de les perforacions conseqüència de la incorrecta instal.lació de la bastida per part de l’empresa encarregada de la col.locació.

L’actuació s’ha fet sota la supervisió tècnica de l’Ajuntament de Tarragona, l’Arquebisbat de Tarragona i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, que ha fet l’informe i la proposta per a la reparació de les perforacions. En aquest sentit, el conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha volgut agrair “la col.laboració institucional i el compromís absolut de totes les administracions i entitats implicades” i ha expressat el desig que “aquest lamentable episodi signifiqui un punt d’inflexió en la manera com gestionem el patrimoni de Tarragona”.

Respecte de les primeres actuacions realitzades per reparar les perforacions produïdes durant la incorrecta col.locació de la bastida, s’ha aspirat la pols acumulada als forats, s’ha sostret el tac de plàstic sense malmetre els carreus (excepte en el forat del relleu de Minerva, per evitar riscos a l’espera de la restauració definitiva), s’han consolidat les parets interiors de les perforacions i finalment s’ha aplicat morter tradicional de calç i sorra dins dels orificis amb el mateix to de la pedra sense afegir-hi colorants ni pigments. Tapats inicialment els forats per evitar la degradació del monument, en una actuació integral posterior es procedirà a la reintegració completa dels orificis.

Quant a les actuacions d’emergència sobre les zones degradades de la Torre, s’han retirat totes les pedres amb risc de despreniment i que podien posar en perill la integritat dels vianants usuaris del Passeig Arqueològic i s’ha efectuat una poda, desarrelament i aplicació de biocida en les plantes parietàries i superiors que estaven arrelades entre els carreus de la muralla (excepte en el cas de les tapereres, ja que és una espècie protegida i s’ha d’estudiar millor la seva eliminació o control).
Redacció TT - 26/07/2021 - 11:03h
NAYAKKI MATURI
01/08/2021
15:58
Tot això està molt be. Però respecte a l'actuació de l'empresa suposadament especialista, coneixadora del tema i sensibilitzada per dur a terme treballs d'aquesta magnitud, vull deixar palès que són una colla de sapastres, maldestres i inepteS, perquè s'ho mereixen, i veig que gairebé no se'n parla.
Em recorden moltíssim aquell parell que protagonitzàven la sèrie MANOLO
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.