La CUP reclama la retirada de l'estructura de metall i fusta de les grades del circ de la plaça Sedassos
  
Fotografia d'arxiu
La Candidatura d’Unitat Popular demanarà novament la retirada de la intervenció arquitectònica a les grades del circ annexes a la plaça del Sedassos en el marc del Consell assessor en matèria de patrimoni històric–artístic de Tarragona, que tindrà lloc demà. Les cupaires consideren que aquesta és una intervenció que es va realitzar “com un capritx personal del PSC” i que representa “un pedaç sense cap tipus de lògica que, en cap cas, ajuda a entendre i explicar el conjunt patrimonial”. En aquest sentit, les cupaires també alerten que el material metàl.lic utilitzat “pot malmetre greument les restes arqueològiques, com també pot passar al Teatre romà”.

En aquest sentit, la CUP recorda que aquesta intervenció va ser polèmica des d’un primer moment, quan persones expertes en matèria de patrimoni es van mostrar contràries a la intervenció i interpretació que se’n feia. De fet, el tram del circ annex a la plaça dels Sedassos està inclòs en la denúncia que es va fer arribar a la UNESCO respecte l’estat dels monuments Patrimoni de la Humanitat i que va comportar una inspecció d’aquests per part d’ICOMOS. A més, les cupaires posen sobre la taula el mal estat dels solars adjacents al tram de Sedassos, que també formen part del gran monument que és el circ romà i que han patit un procés d’abandó molt preocupant.

Finalment, les cupaires segueixen insistint en la creació de la Taula de Gestió del Patrimoni, doncs consideren que el gran problema del patrimoni arqueològic de Tarragona ha estat “la impossibilitat, per manca de voluntat política, d’anar a una entre les diferents administracions” amb competències en el patrimoni de la ciutat. És per aquest motiu que la formació anticapitalista va proposar farà un any la creació d’aquest espai de coordinació, que va acabar esdevenint un dels acords de pressupostos que el govern d’ERC i ECP va adoptar amb la CUP, i que encara no s’ha fet realitat.

Les cupaires qualificen d’irresponsable la desídia del conseller Pinedo respecte la Taula de Gestió del Patrimoni

D'altra banda, el Consell Assessor de Patrimoni d’aquest dimarts bàsicament ha servit per compte del mateix que es va traslladar a la CIS de Presidència. La CUP ha sol.licitat que el Consell es convoqui amb major regularitat i ha reiterat les seves demandes en matèria de patrimoni: que s’implementi un servei de manteniment específic per als nostres monuments, que es retiri l’estructura de metall i fusta de les grades del circ annexes a la plaça dels Sedassos i que es duguin a terme intervencions per preservar i conservar tot el patrimoni de la ciutat, més enllà del romà.

Tanmateix, al Consell també ha sorgit el punt de la creació de la Taula de Gestió del Patrimoni, una de les propostes de la CUP que el govern d’ERC i ECP es va comprometre a tirar endavant a canvi de l’aprovació dels pressupostos. Contràriament al que el conseller Pinedo havia expressat en diferents reunions de seguiment dels acords pressupostaris, en les quals assegurava que estava treballant per la seva implementació, avui no només ha posat en dubte la seva viabilitat sinó que ha evidenciat que ni tan sols va entendre el sentit d’aquesta eina.

Davant tot el cúmul de reptes i mancances que sumem a la ciutat en matèria de gestió del patrimoni, és obvi que l’Ajuntament no pot fer-hi front en solitari i que la coordinació real amb la resta d’administracions és imprescindible. Aquest fet, però, sembla que no preocupa al conseller Pinedo qui ha actuat amb total irresponsabilitat i desídia, seguint les passes dels seus predecessors del PSC.

Per a la CUP no és un problema voler consensuar la creació d’aquesta Taula amb el Consell Assessor, que és l’excusa manifestada per Pinedo, però critica que si aquesta era la seva voluntat real, no ho fes al primer Consell posterior als pressupostos, el passat febrer, en comptes de voler-ho fer al novembre. El conseller Pinedo vol disfressar la seva ineptitud amb una falsa voluntat consensuadora amb un òrgan que no convocava des de feia set mesos i pel qual no mostra la menor consideració.

Per últim, la CUP reclama que el Consell Assessor de Patrimoni no sigui un espai en que només es dona compte de les decisions ja preses per l’Ajuntament, sinó que esdevingui una eina d’assessorament real que permeti recollir les propostes i impressions dels diferents organismes i ens que en formen part.
Redacció TT - 06/10/2020 - 10:51h
FGH
08/10/2020
22:06
cada dia "de trabajo" salen decenas de técnicos tanto de la calle mayor de "cultura" Ayuntamiento . casa Canals , antigua audiencia ect, donde van y que hacen , para cualquier cambio de farola se buscan empresas renumeradas a costa de los impuestos de los contribuñentes . para nada
FGH
07/10/2020
15:46
pero tendría que haber responsables económicos de esa destrasosa obra , es increíble que sigamos en la UNESCO tal y como esta la ciudad , pero como el Jaime I solo será dinero a poner por los ciudadanos
Una merda més
07/10/2020
15:45
Un autèntic bodri sociata dels molts que ens han deixat a la ciutat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.