El Port comença la rehabilitació integral de l'emblemàtica Torre del Rellotge
  
El Port de Tarragona ha començat aquesta setmana la rehabilitació integral de l’emblemàtica Torre-Rellotge del Port. Una obra amb un pressupost de 78.819 euros amb un termini d’execució de tres mesos. Aquest projecte de rehabilitació és obra de l’arquitecte Manuel Pérez Saavedra i les obres han estat adjudicades a l’empresa ‘Izer Ingeniería y Economía’.

El Port de Tarragona vol recuperar l’aspecte original del monument i serà estudiat amb una prospecció per determinar l’evolució de les diferents capes de color aplicades en les reparacions anteriors que ha tingut el monument, declarat BCIL (Bé Cultural d’Interès Local). A la vegada es recuperaran tots els revestiments exteriors amb morters de calç i elements decoratius en pedra natura d’aquest popular rellotge, dissenyat el 1922 per l’enginyer Francisco Garcia de Membrillera.

En aquests moments es poden veure les primeres actuacions de l’equip encarregat de les obres, tant des del Moll de Llevant com també des del Km0. Les intervencions permetran millorar l’aspecte del rellotge en diverses vessants. Per una banda, la reparació i reforç de tota l’estructura interior metàl•lica, molt afectada per oxidació a causa de la seva proximitat a la mar. Per una altra, es té previst fer la reparació i cosit de totes les esquerdes en el tancament de maó de pedra natural, amb la substitució dels elements més afectats. A més, es procedirà a assegurar la impermeabilització de les cobertes per tal d’aturar les filtracions que es produeixen a l’interior.

Reparació del mapamundi

Els elements més singulars i visuals de la Torre-Rellotge del Port són els vitralls de les esferes del rellotge, la forja del campanar o els elements decoratius de pedra natural, un conjunt que també serà restaurat, especialment, el mapamundi decoratiu situat en una de les cares del monument. Per finalitzar es farà el desmuntatge i actualització de la maquinària del rellotge i il.luminació interior.

El motiu de la construcció de la Torre-Rellotge del Port ara fa gairebé 100 anys, va ser la substitució dels tocs de trompeta que es feien servir per indicar l’inici i el final de la jornada laboral. Aquest element va suposar una major garantia del compliment de la jornada laboral de la gent treballadora, ja que va deixar d’estar subordinada al criteri subjectiu dels encarregats de fer els tocs de trompeta.
Redacció TT - 04/08/2020 - 12:27h
hi tinc molts records
13/08/2020
10:47
El que no entenc és perquè li donen tanta importància al Far que va venir del Delta i tan poca al Rellotge del Moll, que és autèntic de Tarragona.
Per a mi està bé allà on està. Caldria treure-li els cotxes de la vora i fer-hi un jardí que l'embolcallés. Té història aquest rellotge de Tarragona. Sobretot per als que treballaven al Moll.
De jovenet quan vivia amb els pares, a la part baixa del carrer Apodaca, podia saber l'hora que era només sortint al balcó. Moltes vegades també m'hi vaig passejar i pujava les escaletes que hi ha.
I si el canviem de lloc?
11/08/2020
01:53
El que està clar és que o s’arranja tota la zona pròxima al rellotge per posar-lo en valor i donar-li protagonisme o es mou el rellotge a la placeta amb palmeres de baix al Moll de Costa indicant el lloc original i així tenir un lloc protagonista a la zona i evitar el degradat et que tornarà a patir en breus on està ara i on degut a l’evolució de la ciutat, ja no hi pinta res.
Juanjo
07/08/2020
11:38
Buena noticia.

A ver cuando se une Tarragona para acabar la Catedral.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.