0 comentaris
11:49
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Parc Central segueix apostant pel patrimoni cultural tarragoní
  
Durant la construcció de centre comercial Parc Central es van trobar restes arqueològiques romanes a la zona subterrània. Va ser llavors quan es va iniciar un procés de museïtzació de la troballa amb un grup d'arqueòlegs que van certificar les diferents construccions de l'època Paleocristiana, de principis de segle V dC. Es tracta de 10.000 m² de conjunt arquitectònic romà compost per tres elements: una domus suburbana -residències de famílies benestants-; una basílica paleocristiana -un dels edificis més característics del cristianisme primitiu-; i una via romana que comunicava Tarraco amb el seu entorn més proper.

Aquest any, Parc Central ha realitzat una forta inversió per millorar l'experiència de visita a les restes arqueològiques de la zona de l'aparcament. El centre comercial ha renovat els suports explicatius fent la informació més interactiva. També es realitzaran treballs de restauració per millorar l'estat de les restes arqueològiques, a través de la neteja dels mosaics amb l'objectiu de preservar-los millor. D'aquesta manera, el centre comercial facilita l'accés al patrimoni cultural de la ciutat a tots els públics, ja que ofereix visites de forma gratuïta. Actualment està treballant per ampliar aquestes visites a grups escolars i turístics amb l’objectiu de difondre la riquesa cultural del territori tarragoní.

La innovació i digitalització de l'espai són altres punts clau que fa més accessible el patrimoni que allotja el centre comercial Parc Central. I és que els visitants podran gaudir d'una visita guiada a través de l'app del centre comercial amb l'ajuda d’una audioguia. Un nou servei que el centre posa a disposició dels usuaris i que permet que tots aquells que tinguin l'aplicació al seu smartphone puguin conèixer la història de les construccions arqueològiques.

Gràcies a les actualitzacions a la zona de les restes arqueològiques que el centre comercial ha desenvolupat, els usuaris podran tenir una experiència completa, descobrint el conjunt paleocristià del Francolí, conegut com la necròpolis paleocristiana de Sant Fructuós. Es tracta del complex martirial més important d'Hispània i la necròpolis paleocristiana més extensa de l'Occident romà.

Parc Central compta amb l'empresa tarragonina EOS Arqueologia, S.c.p., per aportar valor a les restes paleocristianes que la ciutat ha heretat i que són les més notables de tota la península Ibèrica. Especialment la basílica que es troba a la zona de Parc Central, ja que la seva antiguitat i el seu singular model arquitectònic la converteixen en l'única a la Península.

El centre comercial Parc Central reafirma el seu compromís amb els veïns tarragonins i posa en valor la riquesa cultural de Tarragona, a través de la innovació i modernitat oferint més accessibilitat al patrimoni arqueològic que forma part de la història del territori.
Redacció TT - 29/07/2020 - 11:49h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.