0 comentaris
13:11
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Nou incident a Ascó II, el tercer en dos dies
Segons informa el CSN, el divendres és va activar per una errada, l’alarma per alta concentració de gasos tòxics a la Sala de control. Aquest és el tercer incident que es produeix a la central en dos dies.

D’altre banda recordem que el Ministre d’Indústria, Miguel Sebastián en la seva compareixença de dijous passat al Senat va subratllar el seu compromís de resoldre en sis mesos l’expedient sancionador al titular d’Ascó I, que ja torna a funcionar després de l'últim incident.

En relació a la fuita de partícules radioactives ocorreguda al novembre del 2007. Sebastián ha respòs d’aquesta manera a la petició de CiU per informar sobre les mesures adoptades en relació a aquest incident.

El CSN va proposar una sanció que podria arribar als 22 milions d’euros. Sebastián ha recordat que només uns dies després d’aquesta proposta, el Ministeri va obrir l’expedient, “quan el més normal és que passin mesos o anys”, ha afirmat Sebastián.

Un altre tema important al que s’ha referit el ministre d’Indústria és la reunió que va mantenir el 16 de setembre amb els titulars de les centrals nuclears. En aquesta trobada, Sebastián va recalcar que els calendaris d’autoritzacions d’explotació de les centrals finalitzen en els propers tres anys per a totes les centrals, exceptuant la de Trillo.

Davant la petició de CiU i PP d’aclarir la posició del Govern, Sebastián ha declarat que “no hi haurà noves centrals nuclears en aquesta legislatura i es mantindrà la vida útil de les existents sempre que s’adaptin a uns requisits de seguretat”.

Les centrals nuclears d'Ascó i Vandellós acumulen les deficiències més greus de tot l'estat, segons un informe fet públic pel CSN

El Ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha analitzat els resultats del segon trimestre del 2008 del Sistema Integrat de Supervisió de Centrals (SISC). L’informe ha detectat que les centrals nuclears de l’estat espanyol van enregistrar entre abril i juny, 49 anomalies en el funcionament de les centrals. 45 d’importància molt baixa, 3 d’importància moderada i una d’importància substancial. Les centrals tarragonines són precisament les que copsen les anomalies més importants.

En el cas de la central nuclear d’Ascó I, la deficiència més important, en categoria groga (importància substancial), ve donada per la fuita de partícules ocorreguda al nombre del 2007 i comunicada pel titular de la central cinc mesos després. Destaquen també errors en el control de la potencial de contaminació dels treballadors de la central a l’abril del 2008, ja que a la sortida no es van establir mètodes per garantir l’absència de contaminació a la pells dels empleats. Destacats són també els errors de seguretat, com per exemple l’existència de vehicles a menys de sis metres de la zona de seguretat, tal com marca la llei, un error de muntatge d’una vàlvula que en comptes d’obrir quan es manava l’ordre des de la sala de control, es tancava, o la deficiència del manteniment de les peces de la nuclear.

A la central d’Ascó II, els errors detectats són molt semblants als d’Ascó I en el seu grau més baix. Es repeteixen les deficiències en el manteniment, errors en els sistemes de seguretat i fuites pel mal funcionament de vàlvules de refrigeració.

Vandellós II, té com a principal deficiència, d’importància moderada, l’error en el disseny dels sistemes de reforç contra inundacions de la central i acumula errors lleus com per exemple que s’havia fumat en zones situades en àrees de seguretat, amb presència de burilles, cartrons i revistes a la zona elèctrica, paquets entre bigues metàl·liques i burilles a la zona de cablejat.

Amb aquest informe, el CSN admet que les centrals nuclears presenten degradacions que s’han de solucionar i tenir per tant un major control en la vigilància de les centrals i una agilitat en la correcció d’errors i la comunicació al públic.

Ecologistes en Acció demanen que Endesa i Iberdrola deixin d'explotar les centrals catalanes per una gestió poc segura de les nuclears

Ecologistes en Acció, ha demanat al CSN i al Ministeri d’Indústria, que suspenguin els permisos d’explotació de les centrals nuclears catalanes a Endesa i Iberdrola perquè consideren que són incapaços de gestionar amb seguretat les tres centrals. Després de l’últim incident ocorregut a Ascó I, els ecologistes consideren que els titulars de les centrals tenen una manca de cultura nuclear i de predisposició a fer una gestió correcte de les centrals en termes de seguretat.Ascó I es torna a connectar i Ascó II presenta un nou error

La central nuclear de Ascó I s’ha tornat a connectar a la xarxa a les 8 del matí d’avui després de la parada ocasionada per la fuita d’oli.

La central ja funciona amb normalitat i al 100% de la seva potència. El CSN va assegurar al seu moment que l’incident no va suposar cap risc pels treballadors ni per la població, així com el medi ambient i es va classificar de nivell 0.

Per la seva banda, la central nuclear d’Ascó II va detectar ahir un error en un dels sis sismògrafs, ja que la corba de calibrar estava lleugerament desplaçada del seu valor especificat.
Pili Domínguez - 27/09/2008 - 13:11h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.