0 comentaris
11:34
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Tret de sortida a la temporada de platges amb més socorristes i nova megafonia
  
Fotografia: Tjerk van der Meulen
Aquest dimecres 15 de juny s'ha donat oficialment el tret de sortida a la temporada de platges. Una temporada que s’allargarà fins al 30 de setembre, període durant el qual es desplegaran els equips de salvament de la Creu Roja, la unitat de vigilància de la Guàrdia Urbana i l’inici de la campanya de neteja a la zona litoral. El servei estarà en marxa de dilluns a diumenge en horari de 10 a 19h, a les platges amb servei de socorrisme.

Aquest matí, la consellera de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, i la consellera de Domini Públic, Cinta Pastó, s’han desplaçat fins a la platja de l’Arrabassada on han pogut presenciar l’inici de tot aquest desplegament conjunt entre el Servei de Neteja, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Creu Roja.

Eva Miguel ha manifestat que “comencem la temporada amb les nostres platges molt malmeses a causa dels temporals que han impactat darrerament i de manera visible la nostra costa” i ha recordat que “per a fer front a aquesta nova situació, des de l’Ajuntament de Tarragona treballem de forma decidida des de fa temps en la renaturalització de les nostres platges com l’estratègia més efectiva per protegir la nostra costa”. Miguel ha sigut crítica respecte l’actuació duta a terme per Costes de l’Estat “per no haver aprofitat la descoberta de runa a causa dels últims temporals per retirar-la de la platja Llarga” i ha insistit en “la necessitat urgent de tirar endavant l’estudi de dinàmiques litorals al qual es va comprometre el departament de Costes de l’Estat”.

Finalment, la consellera de Medi Ambient ha fet una crida a la responsabilitat i a la consciència ambiental de la ciutadania en plena època de nidificació del corriol camanegre a la platja de Tamarit “per tal que la pressió antròpica d’aquesta època de l’any a les platges li sigui el menys perjudicial possible”.

Per la seva banda, la consellera de Seguretat Ciutadana ha destacat com a novetat “el nou servei de megafonia amb què hi comptaran diverses platges de la ciutat”. Tal com ha explicat Guzman, “des del departament de Protecció Civil s’ha gestionat la instal.lació d’un sistema de megafonia sense fils a les platges del Miracle, Arrabassada, Savinosa, Capellans, Platja Llarga, La Móra i Tamarit dissenyat per a difondre missatges d’informació, prevenció i avisos d’emergència a les platges, amb l’objectiu d’oferir als banyistes els serveis i la informació necessària per a la seva seguretat i benestar”.

Aquest nou servei informarà sobre l’horari dels equips de socorrisme, la presència de meduses a la zona de bany, els canvis en l'estat del mar, informant als banyistes del tipus de bandera establert, la localització de persones extraviades a la platja així com d’altres serveis vinculats amb la seguretat física de les persones; l’existència d’abocaments contaminants a l’aigua o a la sorra així com altres missatges relacionats amb l’àmbit de protecció civil i de la seguretat ciutadana.

Així mateix, el sistema té planificat diàriament tres missatges que són l’inici i el final del servei de vigilància, salvament i socorrisme de platges i un tercer missatge preventiu en l’àmbit de la seguretat, per evitar furts a la sorra.

Serveis de salvament i socorrisme reforçats

Per a la temporada d’aquest any, el servei de salvament i socorrisme contempla com és habitual la prestació del servei de salvament i socorrisme a tot el litoral tarragoní i la vigilància directa de 8 platges de municipi (Miracle, Arrabassada, Savinosa, Capellans, Llarga, la Móra, Cala Jovera i Tamarit). Això comporta la presència diària de 33 persones.

S’instal.laran 18 punts de vigilància a les platges (6 llocs de socors i 12 torres d’intervenció immediata). Com a novetat, enguany s’amplia el servei de socorrisme amb una nova torre d’intervenció immediata a la Platja de Cala Jovera i reforç de socorristes a la resta de platges. Enguany, s’han millorat les condicions laborals i retribucions del personal del servei (socorrismes, patrons i tècnics en emergències sanitàries) per garantir el compliment del conveni col.lectiu de treball de les empreses privades que gestionen equipaments i serveis públics, afectes a l'activitat esportiva i de lleure.

D’altra banda, es manté la instal.lació de la zona especial per a Persones amb Mobilitat Reduïda a l’Arrabassada (amb vestidor, sanitaris adaptats, tarima amb ombra i passarel.les d’accés) així com la disponibilitat de crosses i cadires amfíbies a les platges amb accessibles (Miracle, Savinosa, Llarga, la Móra i Tamarit).
Finalment, com altres anys, també es compta amb la presència de 3 motos d’aigua, una embarcació semirígida, una ambulància i un vehicle tot-terreny.

La neteja del litoral tarragoní, prioritària

Les platges tarragonines tornaran a reforçar la neteja diària durant la temporada d’estiu i compta amb un servei els set dies de la setmana que treballa a primera hora del matí per deixar les platges en estat òptim.

La neteja de les platges s’inclou actualment en el contracte de recollida de residus, neteja viària i de platges i gestió de la deixalleria municipal.

L’equip està format per un encarregat, cinc maquinistes i deu peons que s’amplia en casos puntuals i necessaris, com temporals, actes multitudinaris o celebracions col.lectives que s’hagin realitzat a les platges.

A més, s'ha procedit a la contractació de 4 persones, a través d'un Pla d'Ocupació, que de dilluns a divendres realitzaran la recollida manual de petits residus, neteja i desbrossat d’alguns dels espais litorals i els seus accessos, segons el calendari setmanal preestablert.

Diàriament, a partir d’avui, es realitzaran tasques de neteja manual de totes les platges, recollint tots els residus de la superfície; neteja i buidat de les papereres; garbellat de la sorra a les platges amb accessibilitat; es repassa la totalitat de la superfície de la sorra en un gruix d’uns 8 cm per eliminar qualsevol objecte, residu o pedra; manteniment i neteja de les dutxes i rentapeus, així com papereres, passarel.les i cartells; i finalment la neteja dels serveis de WC de totes les platges.

Seguretat Ciutadana

La Guàrdia Urbana ha planificat per 14è any consecutiu un servei integral de vigilància de tot el litoral tarragoní, per garantir la seguretat i el civisme. El servei es farà de 7 a 22h diàriament.
Aquesta temporada, igual que les dues anteriors, la unitat de vigilància de platges (UVIP) estarà formada per 8 agents, però comptarà també amb el suport d’altres unitats especialitzades del cos, com la Unitat de Medi Ambient, la Unitat de Policia Administrativa, la Unitat de Trànsit, la Unitat de Delinqüència Urbana, la Unitat de Seguretat Ciutadana i enguany també, amb el recolzament de la UDRON que realitzarà vigilància dels espais naturals i de difícil accés.

Entre els objectius generals del servei integral de vigilància, destaquen el patrullatge a peu i en motocicleta per garantir la convivència, el civisme i l’auxili; l’increment a tot el litoral de la prevenció en matèria de seguretat ciutadana i vigilància a les urbanitzacions properes a les platges; el reforç de la vigilància amb agents de paisà de la Unitat de Delinqüència Urbana per evitar furts, la vigilància de la policia administrativa per fer complir la normativa municipal del pla d’usos i serveis; el compliment de la normativa a les platges especialment en vehicles i embarcacions a l’arena, compliment de la normativa de pesca o vigilància a la zona de les roques; la vigilància del trànsit i l’estacionament de vehicles a les zones d’influència de les platges; la preservació del medi natural evitant acampades, l’accés motoritzat, focs a terra o barbacoes; i finalment, la planificació de dispositius conjunts de vigilància nocturns, amb la col•laboració d’altres cossos policials.

Altres serveis

Respecte els serveis habituals que s’ofereixen a les platges durant l’estiu, es posaran en funcionament el lloguer d’embarcacions sense motor a Tamarit, la Mora i l’Arrabassada i el servei de gandules i tendals a Tamarit i l’Arrabassada.

En aquests moments encara es troba obert el procés de selecció de les propostes presentades a concurs per prestar aquests serveis. Un procés que enguany incrementa el nivell d’exigència per valorar les propostes, ja que la selecció de les empreses es fa seguint criteris econòmics, però també criteris mediambientals i de qualitat del servei a les persones usuàries.

EMT

A partir del 23 de juny fins al 4 de setembre estarà operatiu el servei de bus a la platja de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona.

Es reforça substancialment el servei actual amb l'activació de les línies 16, 161 i 162, que se sumen a les línies 11, 12 i 13, que faran el seu itinerari normal, i proporcionaran als ciutadans fins a 7 punts d’accés a les nostres platges.
Redacció TT - 16/06/2022 - 11:34h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.