La CUP reclama que es faci d'una vegada l'Estudi de la Qualitat de l'Aire
  
La CUP de Tarragona es mostra molt preocupada després que recentment es fes públic l’estudi del Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica de la URV dut a terme al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Aquest conclou que els pics de contaminació de determinades partícules poden estar darrera d’un augment de positius de COVID-19 i que el Tarragonès és una de les zones més afectades, donada la presència del complex petroquímic més gran del sud d’Europa.

L’estudi apunta que els veïns i veïnes que resideixen a prop del polígon podrien estar “en pitjors condicions per afrontar la COVID-19, patint la forma més letal, al ser infectats no només pel SARS-CoV-2, sinó també per altres potencials infeccions virals respiratòries”. És per aquest motiu que la CUP considera encara més urgent dur a terme l’estudi independent de la qualitat de l’aire i critica “la inacció i la desídia del govern d’ERC i ECP vers el compliment dels seus compromisos” tant amb la formació anticapitalista com amb els seus votants. La consellera Laia Estrada recorda que “l’estudi de la qualitat de l’aire és un acord d’investidura i de pressupostos i estem a dos mesos d’acabar l’any” i afegeix “que sembla que ni l’explosió d’IQOXE el 14 de gener és suficient per trencar amb la complicitat entre administracions i la petroquímica”.

En relació a l’explosió a IQOXE, la CUP també exigeix que l’Ajuntament de Tarragona doni compliment als acords de la Declaració Institucional aprovada fa nou mesos. La CUP també destaca que justament avui havien de comparèixer davant la Comissió d’Estudi de Seguretat del Sector de la Petroquímica del Parlament de Catalunya dos representants de la direcció d’IQOXE. No serà així, i l’empresa ha decidit no enviar a cap dels seus màxims responsables, fet que la CUP qualifica “d’extrema covardia”.
Redacció TT - 27/10/2020 - 15:20h
l'altra Tarragona
03/11/2020
12:43
Podíem veure un munt d'estels brillar a la nit. No hi havien gossos sense amo pel carrer. D'això se n'encarregava el "fartdefesols". Teníem "sereno". A les 12 de la nit sorties del cinema i anaves cap a casa sense por.
A a RE
01/11/2020
16:14
Nen, sigo prefiriendo ésta. De todas formas, los culpables de éso han sido los Pujol's i els seus voltants...
a RE
30/10/2020
16:54
Abans teníem trens. Ara has d'anar a la quinta forca.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.