Situació meteorològica: descens notable de la temperatura de cara al cap de setmana
L'Ajuntament activa el Pla d'actuació municipal per risc d'inundacions
  
El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una pertorbació divendres que, després d’uns dies de temperatura elevada, donarà lloc a un canvi destacable de la situació meteorològica. Comportarà precipitació extensa i intensa, un descens notable de la temperatura i una entrada de vent del nord.

El pas del front deixarà precipitació localment d’intensitat forta, sovint acompanyada de tempesta i pedra, i puntualment podrà donar lloc a fenòmens de temps violent. Posteriorment els xàfecs encara podran ser localment d’intensitat forta al quadrant nord-est.

Al llarg de l’episodi es podran acumular entorn de 80 mm de precipitació a punts de muntanya.

A més, el pas del front comportarà l’entrada de vent del nord que provocarà una davallada notable de la temperatura. Aquesta davallada provocarà un descens de la cota de neu.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per intensitat de pluja.

L'Ajuntament activa el Pla d'actuació municipal per risc d'inundacions en fase d'Alerta

La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta pel risc d’inundacions en previsió de l’arribada de pluges intenses. Per aquesta raó s’ha iniciat un dispositiu de vigilància de la zona litoral i les àrees amb major risc d’inundació.

Es recomana a la població seguir els consells de prevenció com evitar baixar a soterranis ni us quedeu en zones baixes. Així com no deixar a l’exterior (al jardí, al pati...) objectes que l’aigua pugui arrossegar. També es recomana circular per les rutes principals i l’autopista, i no travessar rieres, torrents, passos soterranis o zones inundables, ni a peu ni en cotxe. Cal tenir en compte, que els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat. Es poden consultar el conjunt de consells de prevenció al web de l'Ajuntament: https://www.tarragona.cat/seguretat/proteccio-civil/consells-de-prevencio/inundacions

Per la seva part, EMATSA ha dut a terme una neteja preventiva dels embornals a la Part Baixa de la ciutat per millorar la capacitat de drenatge del sistema i ha activat en fase alerta l'equip de guàrdia per actuar amb la màxima celeritat. A més, des del centre de control es farà seguiment constant de la situació.

En cas de necessitat, hom pot trucar al telèfon d’emergències de la Generalitat: 112 o a la guàrdia urbana de Tarragona: 092.
Redacció TT - 27/08/2020 - 09:09h
ja ho sabien els romans
28/08/2020
23:47
A Tarragona fa bon Sol!
Joan
27/08/2020
22:09
Por fin buenas noticias. Espero la agua y que refresque el ambiente como si no hubiera un mañana.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.