La CUP lamenta que 'un any més, no s'han fet els deures en la prevenció d'incendis'
  
Fotografia d'arxiu
Després que s’hagin produït dos incendis consecutius al terme municipal de Tarragona, la CUP lamenta que s’hagi deixat passar un altre any sense executar els acords presos en matèria de prevenció d’incendis i reivindiquen, de nou, l’articulació d’un Pla Especial de Protecció de l’Anella Verda.

La Candidatura d’Unitat Popular insisteix en les mancances que té la ciutat en la millora de la prevenció d’incendis forestals al seu terme municipal, així ho van manifestar el juliol del 2019 a través d’una moció, aprovada per unanimitat, i que preveia un conjunt d’acords a desenvolupar per tal d’encarar l’estiu 2020 en condicions. La realitat, segons la regidora Laia Estrada, és que “malgrat s’han dut a terme petites intervencions, el govern d’ERC i ECP no ha fet els deures, ha deixat passar tot un any i no té previst engegar un pla integral de gestió forestal fins aquesta tardor”, per tal que l’estiu vinent les zones boscoses de Tarragona estiguin netes.

La cupaire lamenta que s’hagi deixat perdre un any sencer per abordar una qüestió tan sensible com és la protecció de les zones verdes i la seguretat de la població tarragonina i asseguren que “un any més, anem tard en la prevenció d’incendis a la nostra ciutat i haurem de creuar els dits perquè no es produeixi una tragèdia”.

A més, la CUP insisteix en la necessitat d’articular un Pla Especial de Protecció de l’Anella Verda de Tarragona que defineixi les actuacions necessàries tant “per prevenir incendis, com per preservar la biodiversitat, així com per regular els usos al principal pulmó verd que tenim”. Aquest és un acord adoptat per unanimitat al Consell Plenari el 2016, en forma de Declaració Institucional, així com al Consell Comarcal del Tarragonès, i posteriorment la CUP el va tornar a posar sobre la taula en la passada negociació pressupostària. Però ni el govern de Ballesteros, el mandat anterior, ni el de Ricomà li han donat compliment.

La CUP defensa que la definició i traçat real de l’Anella Verda de Tarragona i l’articulació d’un Pla Especial de Protecció d’aquesta permetria “concretar les mesures necessàries per tal d’evitar la pèrdua de biodiversitat i planificar els tractaments silvícoles necessaris per a una adequada prevenció d’incendis”. Així mateix, també serviria per “impulsar la imprescindible figura del Parc Agrari, incloent-hi tant l'Horta Gran del Francolí com l'Horta de la Plana de Tamarit”, en una clara aposta per la recuperació de sèquies i sínies i la reintroducció d'espècies vegetals rarificades i protegides, d’espècies de duna i reraduna, i d'espècies no tant rarificades com el roure, l'alzina, el lledoner o l'arboç.
Redacció TT - 25/08/2020 - 12:58h
Toni
25/08/2020
17:24
Aquest cop els dono la raó
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.